זוקיני הוא ירק ממשפחת הדלועים, הוא מתהדר בנוגד חמצון בשם לוטאין.
לוטאין תורם לשמירה על ראייה תקינה וגם עשוי לסייע להפחתת הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם.
עוד הוא מתאפיין בסיבים תזונתיים, ויטמין A, סידן ועוד שפע נוטריינטים נהדרים.
הזוקיני מכיל 90% מים וזניח קלורית, כל זאת הופכים אותו לתוספת מעולה לתזונה יום יומית מאוזנת.
חשוב לציין שהזוקיני/ קישוא מפריש המון נוזלים, לכן אצייד אתכם בטיפים חשובים לשימוש בו:
- הספיגו את הזוקיני לאחר חיתוך בנייר סופג, הניחו נייר סופג על משטח רחב ועליו פרסו את הזוקיני בשכבה דקה, הספיגו בעזרת נייר סופג גם בחלקו העליון. ניתן לחזור על הפעולה במידת הצורך.
- כאשר כמות הזוקיני גדולה ניתן להיעזר במסננת לסינון הנוזלים אך תהליך זה יצריך מאתנו יותר סבלנות וזמן על מנת להיפטר מהנוזלים.
- המליחו את הזוקיני רק לאחר בישול, המלחה מוקדמת תעודד את הזוקיני להפרשה מוגברת של נוזלים, לזוקיני סוכרים טבעיים, אותם נרצה לטעום ולהרגיש, לכן נמתין על המלח.
שניגש למלאכה?

אז מה אנחנו צריכים
1 זוקיני גדול
קולפן מיועד לנודלס ירקות
כף שמן זית (מומלץ בבקבוק ספריי ביתי)
3/4 כפית מלח צמחי מרפא טבעי
1 כף קמח קינואה/ כוסמין
4 ביצים אורגניות
אז מה אנחנו עושים
חממו תנור ל160 מעלות.
לאחר סינון הנוזלים לפי הטיפים הנ״ל, הכינו קערה עם הקמח שבחרתם ו1/2 כפית מלח צמחי המרפא
(נשתמש בשאר בהמשך) וערבבו בעדינות בעזרת מלקחיים עד לקבלת ״עטיפה״ עדינה לנודלס.
הניחו על פלטת אפייה נייר אפייה ובעזרת המלקחיים צרו 4 עיגולים קטנים ורחוקים אחד מהשני, במרכז כל עיגול צרו חור קטן, זהו הקן שלנו, אנחנו כבר מסיימים את היצירה.
כעת שברו בזהירות כל ביצה בנפרד (שהחלמון יישאר שלם) והניחו כל אחת במרכז כל קן.
הכניסו לתנור למשך 8 דקות (שחלמון הביתה עוד כתום עמוק).
הוציאו בזהירות את הפלטה (הקפידו לסגור את תא החימום של התנור, כך תשמר הטמפרטורה הגבוהה בתוכו) והתיזו בזהירות על הזוקיני
(אין צורך להתיז על הביצה).
זוכרים את מלח צמחי המרפא שהשארנו בצד?
המליחו את הביצים בעדינות.
הכניסו לתנור לעוד 5 דקות.
זהו, מוכן.
יש לכם ארוחה טעימה, מזינה ודלת קלוריות, בתיאבון.