טבלת כמויות והמרות לבישול ואפייה
אני אדם שמונע מרגש, לכן בישול זה יותר my cup of tea,
בהתחלה, לפני שנים, עוד לפני נישואי לאסף, בעלי, הייתי מבשלת ככה מהנשמה, היד הייתה מובילה תנועה ומוזגת מעצמה.
חלפו השנים ועם ההתפתחות שלי אל עבר raw food ופיתוח מתכונים למדתי לכמת את הנשמה הקולינארית שלי אל העט והדף, בהתחלה זה היה מאתגר משהו ועם הזמן הפך לשגרת חיי.
ואז קרה משהו נפלא, החלטתי לעשות טבילת אש בקונדיטוריה שכל כך נרתעתי ממנה שנים,
האמת, לא בגלל שאני לא אוהבת פחמימות, הן האושר הקסום שלי והתענוג הצרוף שלי, אלא מפאת המרכיבים שלהם ומה שהם גורמים לגוף.
נוכחתי להכיר את המחיר שהם גובים מהגוף ישירות מהמטופלים שלי בקליניקה לאורך השנים ואם לעשות סיפור ארוך, קצר,
המחיר רווי השלכות שחלקם אפילו מתפתחות עם השנים למחלות קשות.
אז החלטתי שיש אמת אחרת וניתן ליצור מטבח אופה בריא ומזין יותר,
החלטתי לכתוב מתכונים עם אפייה בריאה יותר.
מיאמרשלחמנייהחייבתלהיותמחיטהולאמעדשים
ולמה בעולם מתקדם כמו שלנו פיצה לא יכולה להיות מבוססת על שקדים וכרובית?
כיום, אני רוצה לקצר לכם את הדרך ולתת לכם כמויות המרה, כך שאם אין לכם משקל בבית או כוסות מדידה, עדיין תוכלו למצוא את עצמכם ולהצליח בהכנת המתכונים.
אממה… דעו שאי דיוק באפייה יכול להשפיע ואפילו לשנות את הטקסטורה והטעם של המתכון,
אני ממש ממליצה לכם לקנות משקל אוכל קטן הביתה, הוא ממש ממש פשוט להפעלה, זול ונגיש ויעשה לכם את החיים ואת ההכנה לפשוטה יותר,
כמו כן גם כוסות מדידה, שניתן למצוא בכל מקום, גם פה כדאי שתדעו שיש שינויים קטנים בנפחים בין כוסות המדידה השונות, אבל שימוש בהן יקל ויעזור לכם פלאים.
קמחים, אבקות ומתפיחים:
√ קמח כוסמין מלא: כוסמין הוא זן של חיטה, מתאים למאפים שאין צורך בגלוטן חזק כמו בצק פריך, עוגיות, עוגות בחושות, בראוניז ועוד.
כוס = 125 גרם , כף = 8 גרם
√ קמח מלא/ מלא 70%: הקמח הרגיל שאנו מכירים שנטחן עם הקליפה, קמח 70% הוא קמח שהוציאו את הסובין זאת אומרת את הקליפה והחזירו 70% ממנה.
כוס = 125 גרם, כף = 8 גרם
√ קמח לבן: הקמח הכי שכיח כיום, עם מעט מאוד סיבים תזונתיים
כוס = 140 גרם, כף = 10 גרם
√ קקאו אורגני: קקאו ללא ריסוס והדברה, יותר עדין בטעמו וגם בצבעו ולכן אם עושים המרות עם הקקאו הרגיל מהסופרים יש לשים קצת יותר.
כוס = 140 גרם, כף = 10 גרם
√ קמח תפו"א:
כוס = 140 גרם, כף = 10 גרם
√ קמח מצה:
כוס = 125 גרם, כף = 8 גרם
√ סולת:
כוס = 170 גרם, כף = 12 גרם
√ קורנפלור, צר לי, חומר גלם שאני ממש לא ממליצה עליו.
כוס = 140 גרם כף = 10 גרם
√ אינסטנט פודינג: אבקה כימית המונעת התפרקות של הקרם והפרשת נוזלים
כף = 10 גרם
√ אבקת אפייה:
כפית = 5 גרם, כף = 8 גרם
√ סודה לשתיה: יוצר תסיסה מידית וחזקה אך מפסיק מהר ולכן יש להוסיף למאפה בסמוך לאפייה, תפקידו ליצור את המרקם הקראנצ׳י של המאפה.
כפית = 5 גרם, כף = 8 גרם
√ שמרים: שמרים יבשים הם אותם שמרים טריים שהוציאו מהם את המים, יש לשמור את השמרים היבשים במקרר בקופסא אטומה– לא במקפיא!
ההמרה בין שמרים טריים ליבשים זה 1:3 לטובת הטריים.
1 כף שמרים יבשים = 8 גרם
קוביית שמרים טריים \ שקית “שמרית” = 50 גרם
אני תמיד ממליצה על הטריים.
סוכרים, ממתיקים ומלחים:
√ דבש: אני ממליצה לשים לב שכתוב עליו דבש שלא חומם
כוס = 360 גרם, כף = 20 גרם
√ סילאן: שימו לב לקנות סילאן טבעי, בידקו את רשימת הרכיבים וודאו שיש שם 100% תמרים וזהו!
כוס = 360 גרם, כף = 20 גרם.
√ גלוקוזה/ סירופ תירס: צר לי, חומר גלם שאני ממש לא ממליצה עליו.
כוס= 360 גרם, כף = 20 גרם.
√ מייפל: ממליצה לקנות סירופ מייפל אמיתי ולא בטעם מייפל, האמיתי מצמח האדר והשני סירופ סוכר עם טעם סינטטי, אז תגידו לי אתם.
כוס = 240 גרם, כף = 20 גרם
√ סוכר קנים אורגני או סוכר קוקוס: נחשבים כיום הסוכרים האיכותיים יותר והכי פחות מעובדים, מידת המתיקות שווה לסוכר לבן וההמרה ביניהם היא 1:1, כדאי לדעת שלסוכר הקוקוס יתרונות תזונתיים רבים, במיוחד עבור סוכרתיים אבל יש לו טעם דומיננטי שצריך לאהוב.
כוס = 200 גרם, כף = 10 גרם
√ אבקת סוכר: סוכר לבן טחון עם מעט קורנפלור: צר לי, חומר גלם שאני ממש לא ממליצה עליו, כן ממליצה אם יש לכם מטחנת תבלינים, טחנו סוכר קנים אורגני, הוא נהדר לא פחות, אם לא יותר.
כוס = 120 גרם, כף = 10 גרם
√ סוכר חום/ דממרה: סוכר חום בתוספת מולסה או קרמל שיוצרים מעין סוכר דביק, פחות ממליצה כממתיק איכותי.
מתאים למאפים שרוצים ליצור מרקם פאדג'י כמו עוגיות שוקולד צ'יפס או בראוניז.
כוס (דחוסה) = 240 גרם, כף = 15 גרם
√ מלח ורוד הימאליה, מלח ים אפור:
אם כבר נשתמש במלח, אז הקפידו להשתמש בהם, הם נהדרים ויתרונם האדיר שהם מכילים עוד ויטמינים ומינרלים שאינם נמצאים במלח שולחן הרגיל, בנוסף הם מגולפים ונאספים באופן טבעי ככל הניתן ואנחנו תמיד בעד טבעי, לא?
שימו לב, את המלח הורוד ניתן לקנות בכמה רמות טחינה שיתאים גם למטחנה וגם כשימוש ופיזור ישיר לאוכל.
המלח האפור נמכר כגבישים קטנים והוא מתמוסס בחום, כך שיתאים לבישול או מאפים ואפילו לסלטים עם נקודות מפגש מלוחות שיקפיצו לכם את הטעם.
אך מעצם היותו לח, אינו מתאים למטחנה, אלא בצנצנת קטנה ונגישה במטבח.
דעו דבר חשוב, יש הנשבעים שיששונ במליחות בין מגוון המלחים,
האמת, אני כבר רגילה ולא שמה לב להבדל, אבל גלו לפי החך שלכם כמה אתם אוהבים מכל אחד מהם וזכרו,
עדיף לשים פחות ולהוסיף, מאשר לשים יותר מידי.
כף = 20 גרם, כפית = 5 גרם
√ מלח שולחן: צר לי, חומר גלם שאני ממש לא ממליצה עליו.
כף = 20 גרם, כפית = 5 גרם
נוזלים
√ חלב/ תפוזים/ חלב סויה/ חלב שקדים/ חלב אורז/ חלב שיבולת שועל או מים:
כוס = 240 גרם, כף = 15 גרם
√ שמן:
כוס = 200 גרם, כף = 8 גרם
√ שמן קוקוס: בהמרת חמאה יש לשים 80% שמן קוקוס מכמות החמאה.
כוס = 200 גרם,
√ כף שמן מומס: 8 גרם
√ שמנת מתוקה:
מיכל = 250 גרם, כוס = 240 גרם
√ שמנת חמוצה/ יוגורט:
מיכל = 200 גרם
√ גביע גבינה לבנה \ קוטג׳:
גביע = 250 גרם
√ קרם/ חלב קוקוס: ההבדל בין קרם או חלב קוקוס הוא אחוזי השומן, בקרם יש 18% שומן ומעלה, בחלב 10-17% ובנוזל 10% ומטה.
פחית = 400 גרם, כוס = 240 גרם
√ חומץ: תמיד עדיף להשתמש בחומץ תפוחים בבקבוק זכוכית, חומץ התפוחים הנפוץ בבקבוק פלסטי הוא בעצ חומץ הדרים.
כוס= 240 גרם, כף = 8 גרם
תבלינים, אגוזים ופירות יבשים:
√ פרג טחון: לפרג יש נטייה להתחמצן בקלות ולכן האידיאל הוא לקנות פרג ולאחסן בקירור
כוס = 100 גרם
√ שקדים טבעיים שלמים:
כוס = 140 גרם
√ שקדים גרוסים/ פרוסים:
כוס = 125 גרם
√ אגוזי מלך שלמים:
כוס = 100 גרם
√ אגוזי לוז מולבנים/ בוטנים:
כוס = 140 גרם
√ פיסטוקים טבעיים:
כוס = 150 גרם
√ שקדים/ אגוזים טחונים:
כוס= 100 גרם
√ אגוזים קצוצים:
כוס = 85 גרם
√ שיבולת שועל דקה / עבה:
כוס = 100 גרם
√ קוקוס:
כוס = 100 גרם
√ קינמון:
כף = 10 גרם, 1 כפית = 5 גרם
√ הל טחון:
כפית = 5 גרם
√ נס קפה:
כפית = 5 גרם
√ צימוקים קטנים:
כוס = 150 גרם
√ שומשום :
כוס = 140 גרם
ממרחים ותוספות:
√ חמאת בוטנים: אני ממליצה לכם על חברת ״B&D״ שמייצרת חמאת בוטנית טבעית איכותית, ודאו שברשימת הרכיבים של חמאת הבוטנים שתיקנו יהיה כתוב– 100% בוטנים קלויים (הם תמיד יהיו קלויים)
כוס = 250 גרם
√ ריבת חלב:
כוס = 400 גרם
√ ריבה:
כוס = 330 גרם
√ ממרח שוקולד:
כוס = 280 גרם
√ ממרח חלבה:
כוס = 400 גרם
√ טחינה גולמית: ממליצה לכם לעבור לטחינה משומשום מלא, טרום נבוט, אתיופית של חברת ״אמארה״ היא 1:1 עם טחינה רגילה, לבנה
כוס = 240 גרם
√ ממרח תמרים, גם פה וודאו שברשימת רכיבים יהיה כתוב 100% תמרים
כוס = 300 גרם
√ פירות יער קפואים:
כוס = 125 גרם
√ שוקולד צ'יפס:
כוס= 200 גרם
ביצים (גודל L):
√ 1 חלמון גודל L = 20-25 גרם
1 חלבון גודל L = 35-40 גרם