ראשי ללא גלוטן סירות בטטה, חומוס ועגבניות

סירות בטטה, חומוס ועגבניות

by Moran Shtrum

טעמה ומרקמה של הבטטה משלב בין טעם תפוח אדמה מתקתק

וטעמים של אדמה בעל נוכחות דומיננטית עשירה.

הבטטה יכולה להיות כשחקן יחיד או לחבק בתוכה מלית מפנקת ומיוחדת.

מתוק או מלוח, איתה הכל הולך.

בדרך כלל אני אופה תחילה את הבטטה חצויה בתנור, במקביל כמובן שניתן להגישה נטורל.

המראה המתקבל מרשים וממכר לארוחות בהם נרצה לפנק וליצור מנה מסוגננת ומרשימה.

מתקבלת סירה יפייפיה עם טעם עשיר עמוק ומיוחד,

מפה השמיים הם הגבול וניתן לפנק ולמלא אותה בשלל טעמים.

בחרתי עבורכם מילוי מנצח.

לאחר ההגשה זיכרו לשבת ולקצור את המחמאות הנעימות.

 

סירות בטטה, חומוס ועגבניות
מנות: 8 מנות אישיות זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

8 מנות אישיות

4 יחידות בטטות (ממליצה לבחור בינוניות, בעלות קוטר רחב ולא את הארוכות)

מצרכים למילוי

 1 כוס גרגירי חומוס קפואים

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ

2 עגבניות טריות מגורדות בפומפייה

3/4 כוס פטרוזיליה, ללא הענף

1/2 כוס שברי שקדים, להניח בשקית סנדוויץ' ולשבור בעדינות עם מערוך

כפית כמון

מעט מלח ים ופלפל שחור

כף טחינה מלאה מהולה בכף מים

אז מה אנחנו עושים

הכנת הסירות

 חממו תנור ל 180 מעלות.

שטפו היטב את הבטטות והשרו למשך 5 דקות במים 

עם כפית חומץ תפוחים, כך נוכל להנות מטעמה העשיר של הקליפה ולאכול אותה.

 חצו כל בטטה לחצי, לאורכה והוציאו ממרכזה, בזהירות עם כף עד שתצרו גומחה אורכית.

הכינו קערה קטנה עם 2 כפות שמן זית ו8 כפות מים.

סדרו את הבטטות בתבנית זכוכית, כאשר בכל "באר" שיצרנו בבטטה נשפוך בערך 2 כפות מהקערה, לסיום הרטיבו מעט את דפנות הבטטה בתערובת שמן הזית והמים.

הכניסו לאפייה למשך 20-25 דקות או לחילופין עד לריכוך והשחמת הבטטה.

זהו, סירות הבטטה מוכנות, הוציאו מהתנור והכינו למילוי והגשה.

אז איך מכינים את המילוי?

 חממו מעט שמן זית במחבת, הכניסו את תבלינים, הבצל ואחריהם את החומוס והשום למשך 5 דקות.

הוסיפו את שאר מרכיבי המילוי לעוד 5 דקות וערבבו בעדינות.

הסירו מהאש.

טיפ להגשה

סדרו כל סירה בצלחת מנה ראשונה אישית ומיזגו לתוכה מהמלית.

ניתן לפזר בכל צלחת נענע קצוצה או להניח חצי ענף של נענע בכל מנה.

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!