על הקייל בטח שמעתם, מה שלא ידעתם זה עד כמה הוא אוגר בעליו הירוקים שלל של מתנות, ביניהן, מכיל חומרים להורדת ואיזון כולסטרול ומוריד סיכון לתחלואה בסרטן.
הקייל מהווה מקור מצויין לוויטמין K, C, A.
הקייל עשיר בקרוטנואידים ובחומצת האמינו טריפטופן, במקביל שופע במינרלים רבים כדוגמת ברזל, אשלגן, סידן ומגנזיום. כל שנותר הוא להכניס אותו לתפריט השבועי.

אז מה אנחנו צריכים
4 כוסות קייל חתוך לרצועות
2 כוסות פלפל אדום חתוך לקוביות
2 כוסות כרוב אדום (להשרות לפני עם מים ומלח ל10 דקות)
1 כוס אבוקדו חתוך לקוביות (הקפידו שלא יהיה רך מידי)
1 כוס פרוסות דקות של קולורבי
אז מה אנחנו עושים
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
1 שן שום קצוצה
1 לימון סחוט טרי
1 כפית מלח ים, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
לערבב בקערה את כל מרכיבי הרוטב לסלט.
להוסיף את ירקות הסלט ולערבב היטב.
טיפ לשימוש פרקטי:
סלט סופר קייל יכול לשמש אותנו כאשר אנו יוצאים מהבית לכמה שעות ונעדיף לאכול מנה איכותית ומזינה של סלט טעים, נוכל לשאת אותו איתנו בכלי t.a או צנצנת וכך לנשנש בריא. או פשוט לאחסן במקרר ולהנות מזמינותו למשך מספר ימים.