ראשי ארוחות בוקר טיפות חלה מקמחים בריאים

טיפות חלה מקמחים בריאים

by Moran Shtrum

יש כמו ריח של אפייה בבית?

אם היו צריכים לשים אותי על אי בודד, בטוח שהייתי בוחרת יחד עם המשפוחה שלי, באייפון, מטען ואיזה חתיכת חלה ביד.

׳טורפת על חלה! לא צריכה מתוקים, פחמימות is my cup of tea!

גם אצלכם?

בא לכם להכין פחמימה אחת שווה בעצמכם?

יאללה בוא נצא לדרך…

טיפות חלה מקמחים בריאים
מנות: 6 מנות אישיות זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

200 גרם קמח שיפון
100
גרם קמח כוסמין מלא
100
שקדים
400
גרם קמח חיטה לבן מנופה
1/4
כוס שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה
6
כפות סוכר- מומלץ קנים אורגני
קוביית שמרים טריים/  3 כפות שמרים יבשים
3/4
כף מלח הימאליה ורוד
2
ביצים אורגניות L
1/2 1
כוס מים פושרים (300 מ"ל)

אז מה אנחנו עושים

ערבבו בקערה את המים והשמרים ותנו להם להתמזג יחד, כסו את הקערה ותנו לתערובת לנוח למשך 10 דקות

הוסיפו את הקמחים והמשיכו את הלישה כ3 דקות

הוסיפו את הביצים והסוכר והמשיכו לישה 2 דקות

הוסיפו את השמן והמלח והמשיכו ללוש למשך עוד 3 דקות על מהירות נמוכה ואז עוד 5 דקות על מהירות גבוהה

הכניסו את כדור הבצק לתוך קערה גדולה (שתוכל להכיל את הבצק כאשר יכפיל את נפחו)

כסו את הקערה במגבת או בניילון נצמד והמתינו מינימום שעה- זאת ההתפחה הראשונה

משקיענים? התפיחו פעם שניה!

פתחו את הניילון והורידו את האויר עם לייצה של היד על הבצק ולישה עדינה ביד, עכשיו אפשרו לבצק לתפוח שוב במשך לפחות 45 דקות עד שיכפיל את נפחו (ניתן לזרז את התהליך על ידי הנחת ראש שום שלם לא מקולף מעל הניילון נצמד)

עכשיו סגננו לכם:

הברישו בחלמון טרוף

הוסיפו שומשום/ קצח/ מלח גס/ רוזמרין/ צ'ילי יבש/ קימלטיפות חלה מקמחים בריאים

או הברישו את החלההמוכנה בדבש שחומם קלות, היא תבריק ותהיה מהפנטת וכובשת.

תוכלו להכין חלה כך:

חלקו את הבצק ל6 כדורים (כל 3 כדורים יהפכו לחלה בריאה אחת)

צרו זנב ארוך מכל כדור, כאשר שלושתם באורך ועובי זהה ככל הניתן

הדקו את שלושת הזנבות בקצה העליון, על מנת לחברם יחד

קילעו צמה, בדיוק כמו שקולעים צמה בשיער, מכניסים את זנב ימין לאמצע ואז את זנב שמאל לאמצע, כך ממשיכים עד שמסיימים לקלוע את הצמה ובסופה מהדקים, כמו שהידקנו בקצה העליון

תוכלו להכין טיפות חלה כך:טיפות חלה מקמחים בריאים

הכינו עיגולים קטנים והכניסו אותם לתוך תבנית עגולה, צמודים אחד לשני, בדיוק כמו בצילום שצירפתי לכם, הם יתפחו ויהפכו לעיגול גדול מדהים שמורכב משלל טיפות חלה קטנות.

עכשיו המשיכו:

חממו את התנור ל220 מעלות

בינתיים הניחו את שתי החלות על נייר אפייה מקומח קלות וכסו שוב במגבת

אפשרולתערובת לתפוח התפחה אחרונה במשך כ30 דקות

מירחו את תערובת הציפוי שבחרתם (קודם ביצה ואז הגרעינים/ תבלינים)

הכניסו את החלות לאפייה למשך 10 דקות על 200 מעלות

הקפידו על תא האפייה סגור לכל אורך האפייה

המשיכו אפייה למשך עוד 15 דקות על 180מעלות

*תוכלו להקפיא ישר אחרי שיוצא מהתנור על מנת לשמור על טריותטיפות חלה מקמחים בריאים

 

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!