ביקרתי בשוק האיכרים בתל אביב ולא יכולתי שלא להימשך למגשי קישואים עגולים קטנטנים,
הם פשוט לכדו אותי וההתאהבות היתה מיידית.
תוך שניה ידעתי מה לעשות איתם, הרי איזה כיף זה ממולא שכולו ביס אחד מפוצץ בטעם ובריאות?!?
ישר חשבתי עליכם… מה אם לא תמצאו קישואים קטנטנים כאלה? מה תעשו ואיך תכינו את המתכון?
אז ככה,
תוכלו להשתמש גם בבצלים קטנים, בפלפלים קטנים, בחצילים, פטריות ואפילו בעגבניות מגי.
אז מה אנחנו צריכים
25 קישואים קטנטנים למילוי
1/2 כוס עדשים חומות
1/2 כוס אורז בסמטי
עגבנייה מגוררת בפומפיה
מעט נענע קצוצה
3 בצלי שאלוט/ קטֿנים רגילים
קופסת עגבניות מרוסקות ומעט סוכר קנים
מלח
כמון
עלה דפנה
פלפל אנגלי= בהר
אז מה אנחנו עושים
העזרו במתקן לריקון ממולאים והכינו לכם את כולם מראש.
חממו בסיר מעט שמן זית את עלה הדפנה, הפלפל והכמון למשך 3 דקות.
ערבבו בקערה את האורז העדשים, העגבניות והנענע הקצוצה, אל תדחסו, זה ממש מתנפח.
מלאו את הקישואים והניחו אותם צמודים אחד לצד השני צפוף צפוף.
הניחו את בצלי השאלוט.
ערבבו בקערה את העגבניות המרוסקות עם כוס מים רותחים ומעט סוכר קנים ושיפכו בעדינות לסיר.
בשלו על להבה נמוכה למשך 35 דקות, בתיאבון.