לפני כחצי שנה יצרה איתי קשר קונדיטורית מתוקה בנייד ורצתה להרשם לסדנת בישול בריא 90%10.
הסברתי לה על מהות סדנת הבישול, על המתכונים הבריאים ועל המטרה לתת עבור המשתתפים בה כלים לאכול ולחיות בריא יותר.
עוד במהלך השיחה, ידענו שתינו שנוצר קשר חברי ומיוחד, אחר כזה.
לימים, הקונדיטורית הקסומה הזאת- מורן לב (כן, קולטים שזה השם שלה? מסכם אותה בול!) הגיעה לסדנאות הבישול הבריא 90%10 ומשם לקליניקת הטיפולים יחד עם בן הזוג שלה, כיום- בעלה- איליה.
מפגשי התזונה ואורח החיים הבריא היו אחרים, הם עסקו בחיבור גופנפש וכמובן בכלים נטורופתיים שיוכלו ליישם עבור ביתם.
כמו שסיפרתי, מורן היא קונדיטורית מדהימה, בהשראת חומרי גלם בריאים במטבח, יצרה מתכון של שטרודל תפוחי עץ טבעיים, כזה שמתפצפץ בחוץ ונימוח מבפנים.
היא שלחה לי בקבוצת התזונה התומכת שלנו את המתכון ואני מיד ביקשתי אישור להמשיך ולהפיץ אותו עבורכם.
כי על דברים טובים מפרגנים- זה טוב לבריאות 🙂
אז שיהיה לכם בתיאבון, לבריאות ותעקבו אחריה, היא קסם- מורן לב.

אז מה אנחנו צריכים
3 תפוחי עץ מזן דלישס (הצבע הירקרק צהבהב)
חצי כוס אגוזים- מלך, פקאן,שקדים ובקיצור מה שאוהבים
100 גרם גבינת פטה 5%
כפית סוכר קוקוס/ קנים אורגני
כפית קינמון
ביצה אורגנית
אז מה אנחנו עושים
קלפו את התפוחים, גרדו והוסיפו אותם לחיתול בד או מסננים, כעת סחטו אותם היטב (שמרו את המיץ ותתענגו עליו הוא טעם ובריא)
קצצו את האגוזים והוסיפו אותם לקערה יחד עם התפוחים, הגבינה, הסוכר והקינמון.
טרפו ביצה והוסיפו אותה לתערובת.
ועכשיו נרכיב את המנה:
חממו תנור לתכנית אפייה על 180 מעלות.
קחו דף אורז טובלים במים פושרים למשך 2 שניות מכל צד,
הניחו במרכז כף מהתערובת ואז סוגרים את הדף, מהדקים צד ימין לאמצע אח״כ שמאל ואז מגלגלים.
הניחו על נייר אפייה אחד לצד השני.
הברישו בביצה טרופה, תוכלו לקשט בקצת שומשום או פתיתי קוקוס.
הכניסו לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 15-20 דקות עד שהשטרודל שלנו משחים והופך למהפנט.
בתיאבון וחג שמח.
4 comments
חייבת לנסות!!! אפשר פשוט להוריד את הגבינה ולהפוך לקינוח פרווה?
היי שרון, כ מ ו ב ן !
כך בדיוק אני הכנתי אותה בבית ויצא נפלא
היכן משתלבת פה הגבינה?
היי מלכה,
תודה על ההערה.
הגבינה משתלבת בתוך התערובת עם האגוזים.
מופיע עכשיו במתכון.