תמיד נעים להכין סלט עלים מיוחד עם טעמים שמנעימים את החך.
נסו את התרד באופן הצרוב שלו, הצנובר ייתן לו טוויסט ועמק, אפשרות מעניינת כשרוצים לגוון ולהפוך את התפריט היומי לבריא ומעניין יותר.

אז מה אנחנו צריכים
500-400 גרם עלי תרד טריים
3 כפות שמן זית
2-1 שיני שום גדולות, פרוסות
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס צימוקים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קורט סוכר דמררה (לא הכרחי)
אז מה אנחנו עושים
ניקוי התרד: מורידים את מרבית הגבעולים (החלק הקשה) וה"כפתורים" אם יש (מניחים במסננת ושוטפים) אז מעבירים לסיר או קערה גדולה ומכסים במים.
לוחצים כדי שהעלים יהיו מכוסים היטב ובוחשים כדי לשחרר שאריות חול. מחזירים למסננת, שוטפים שוב, מסננים ושמים בסיר עם מכסה.
מביאים לרתיחה על אש בינונית גבוה. מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ-10–12 דקות, עד שהתרד מתרכך.
בזמן שהתרד מתבשל, מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית ומטגנים את פרוסות השום, הצנוברים והצימוקים תוך בחישה לעיתים קרובות כדי למנוע חריכה.
מוסיפים את התרד המסונן, "חותכים" את העלים בזהירות וממשיכים לצרוב כ3-2 דקות עד שעלי התרד מכוסים בשמן והצנוברים והצימוקים מפוזרים באופן אחיד. מתבלים במלח ופלפל וקורט סוכר אם רוצים ומגישים כך או על אורז.