ראשי ללא גלוטן מוקפץ סלמון וירקות

כתבתי את המתכון הזה כדרך לאזן את הימים המשוגעים שאנו עוברים.

המתכון משלב את השילוש הקדוש 90%10 ולכן הוא ארוחת צהריים מדהימה, לנו או לילדים

TIP90%10:

רוצים ארוחה שלמה 90%10?

הוסיפו לכם סלט קצוץ וצבעוני גדול, לצד 1/4 אבוקדו או כפית טחינה גולמית,

שיהיה בתיאבון.

מוקפץ סלמון, קינואה וירוקים 90%10
מנות: 1 זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

מחבת אישית בקוטר 24 ס״מ

מעט שמן זית

150 גרם סלמון חתוך לקוביות קטנות בקוטר ס״מ

חצי כוס קינואה מבושלת

2 גבעולי בצל ירוק 

זוקיני בינוני

פלפל אדום

1/3 פלפל צ׳ילי אדום 

כוס תפרחת ברוקולי

1/2 צרור רוקט 

מלח, פלפל שחור

מעט ג׳ינגר מגורד

חצי לימון סחוט

1/2 כפית סומאק

אז מה אנחנו עושים

חממו במחבת את שמן הזית והתבלינים מלבד הלימון והג׳ינג׳ר כדקה.

פרסו את הזוקיני לטבעות דקות, את הפלפל והצ׳ילי לקוביות ואת הברוקולי פרקו ביד לתפרחות קטנות והוסיפו למחבת.

ערבבו ובשלו עד לריכוך, תוכלו לזרז תהליכים על ידי כיסוי המחבת.

 קצצו את הרוקט ואת הבצל הירוק והוסיפו.

כסו ובשלו על להבה נמוכה כ5 דקות.

הוסיפו את קוביות הסלמון ובשלו למשך 3 דקות, ערבבו בעדינות.

הוסיפו את הקינואה, הלימון והג׳ינג׳ר ובשלו לעוד 3 דקות.

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!