ראשי ללא גלוטן רול מלפפון וגפרורי ירקות מקרר
רול מלפפון טבעוני 90%10

להסיע לגן, לאסוף מבית ספר, להקפיץ לחוג, לשלם למורה הפרטי,

להשלים קניות בסופר, להכין אוכל, לחבק כשצריך,

להיות עם אצבע על הדופק,

רכה ועוטפת, מצד שני חזקה ואסרטיבית

ובסוף הכי הכי כיף… לחייך לבעל, להיות אנרגטית, נמרצת, חמודה ולבבית.

אה אה אה, לא להתלונן, לא להתעייף הכל ברוך השם ותודה לאל,

אמממ… מה אתן אומרות, מוכר לכם משהו? עייפות לפעמים? אין לכן כוח לבשל סירים על פתיליות עכשיו וליצור תבנית שכבות לזניה צבעונית?

אוי כמה אני מבינה לליבכן…

אז בתוך כל זה בואו נמצא את שיטות 90%10 שיעזרו לנו לתקתק ארוחה

מנת צהריים או ערב 90%10= 2 מלפפוני סושי שלמים, בשילוב ביצה קשה או חביתה.

רול מלפפון טבעוני 90%10
מנות: 2 מנות אישיות זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

אז מה אנחנו צריכים להכנת הרול 90%10?

שני מלפפונים בינוניים

כלי מרוקן לממולאים (בכל שוק, בכל חנות כלי בית, הכי פשוט שיש)

רבע כרוב סגול קטן

פלפל אדום קטן (עדיף מזו בשם רמירו, זה המתוק המאורך)

גזר קטן

קישוא קטן

פלפל צהוב קטן

אז מה אנחנו צריכים למטבל?

כוס תירס מופשר (לא משימורים)

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס מים פושרים

*כפית שמרי בירה

רבע צרור כוסברה

רבע צרור נענע

לימון בינוני סחוט טרי

כפית צ׳ילי טבעי טחון

3/4 כפית שטוחה של כורכום

1/2 כפית אבקת/ משחה קארי צהוב

כפית שמרי בירה = אבקת שמרים לא פעילים, מכילה שפע של ויטמיני B ונותנת לנו טעם גבינתי.

 

 

אז מה אנחנו עושים

 אז איך מכינים את הרול?

ביד אחת החזיקו את המלפפון ועל ידי היד השנייה רוקנו את התוכן שלו עם הכלי לרוקן ממולאים, בעדינות מקצה לקצה המלפפון.

את שאר ירקות הרול חתכו לרצועות דקיקות, ממש בעובי גפרור,

אם את אוהבים עבודה קלה כמוני, עשו8 זאת בעזרת קולפן מיועד לכך.

הכניסו למלפפון המרוקן ירק ירק והצמידו לדון המלפפון, כך שתיווצר לכם קשת צבעים מדהימה.

וודאו שאין מקום חופשי במלפפון והכל צמוד ומלא.

עכשיו קחו סכין עם להב חד וחלק (לא משונן) וחיתכו טבעות בעובי ס״מ.

סדרו על צלחת הגשה והגישו עם צ׳ופסטיקס והמטבל ההורס.

אז איך אנחנו מכינים את המטבל:

הכניסו לבלנדר את התירס המופשר והשטוף.

הוסיפו את כל המרכיבים, חוץ מהנענע והכוסברה, התחילו מהנוזלים.

קצצו את הנענע והכוסברה, הוסיפו למטבל וערבבו.

המטבל מתאים גם למריחה על כריך, שמרו אותו במקרר, בצנצנת אטומה, עד 5 ימים.

Tip 90%10:

רוצים לשדרג? תוכלו להוסיף לרול רצועות טופו צרובות במחבת, ביצה קשה או אפילו חביתה (שהתקררה), כך תוכלו לוודא שהגוף שלכם מקבל את כל מה שהוא צריך.

 

 

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!