
אז מה אנחנו צריכים
4 פילה בורי טרי בלבד
2 כפות שמן זית איכותי
4 גבעולי טימין טריים (רק עלים)
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
קרם עדשים:
כוס עדשים ירוקים מושרים לשעתיים ומסוננים
1 שן שום
1 בצל בינוני/ גדול קצוץ
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
רבע כוס שמן זית איכותי
מלח ים/ אטלנטי לפי הטעם
ירוקים
1 כוס שעועית ירוקה
2 יח` קישוא בלאדי או זוקיני ירוק חתוך
צרור עלי רוקט טריים
רבע כוס תערובת זרעי חמניות וזרעי דלעת קלויים
חופן עלי נענע טריים
1/2 בצל פרוס דק
1 כף שמן זית
1 שן שום מעוכה
מלח ים/ אטלנטי ופלפל שחור לפי הטעם
אז מה אנחנו עושים
קרם עדשים
את העדשים יש לבשל במים רותחים (כמו פסטה) כ 20 דקות
להגיר את המים
לצרוב באותו סיר את העדשים עם הבצל והשום הקצוצים
להוסיף את התבלינים
לטחון במעבד מזון עד למרקם חלק
ירוק לי בנפש
לחלוט את השעועית הירוקה במים רותחים מומלחים קלות כ – 2 דק` ,
להוציא ולצנן במי קרח
את הקישוא – לחלוט במים רותחים מומלחים קלות כ – 2 דק` ,
מקפיצים את ה"ירוקים" בשמן זית, שום ובצל. ממליחים ומפלפלים. מקפיצים כדקה בכדי לשמור על "קראנצי'ות" / וצבעם הירוק.
מוסיפים למחבת את עלי הרוקט,
הדג הנימוח
מחממים מחבת לחום בינוני עם מעט שמן זית.
מניחים את פילה הבורי כשצד העור כלפי המחבת,
ממליחים ומפלפלים קלות ומוסיפים את עלי הטימין.
צורבים להזהבה (כ – 2 דק`) והופכים לצד השני ל30 שניות.
במקביל במחבת נוספת, נענע, ארטישוקים ותערובת התבלינים.
צילחות
מניחים במרכז צלחות ההגשה מקרם החצילים. מניחים את תערובת הירוקים על הקרם ומעל את פילה הבורי. לסיום מטפטפים מעט שמן זית ומלח גס ומגישים.