שיתוף פעולה עם הבלוגרית https://barieli.com/
איך אני אוהבת את המתכון הזה!
כתבתי אותו מתוך צורך גדול בפחמימה סופר איכותית, כזאת שתמלא את הגוף בוויטמינים, מינרלים ומלא סיבים תזונתיים,
במקביל רציתי שלא יהיו המון קלוריות ובטח שלא ריקות,
כדי שאוכל לתת את המתכון בלב שלם למטופלים שלי ולדעת שישרת אותם באופן מושלם.
יש חיה כזאת?
כמובן שכן והנה היא פה לפניכם!
אחד המתכונים הכי פרקטיים במטבח הבריא, כזאת שיכולה לפנק אתכם בכל ארוחה ולהכל רק 15 קלוריות ליחידה, יש דברם כאלה???
אז מה אנחנו צריכים
150 גרם קינואה שטופה היטב ומושרת כ 3 שעות
150 גרם אורז בסמטי שטוף היטב, מושרה כ 3 שעות ומבושל כשעה פשוט במים רותחים.
1/4 2 כוסות מים (כדאי לדייק ולהיעזר בכוס מדידה)
כפית גדושה מלח הימאליה ורוד
אז מה אנחנו עושים
טחנו את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם נוזלי חלק.
חממו מחבת ללא שמן כלל.
מיזגו עם מצקת כף שטוחה.
שטחו בעדינות על ידי גב המצקת או כף בזהירות, לשכבה דקה.
כאשר מופיעות בועיות והראפ מתייבש- זהו סיימנו!
הופכים לצד שני למספר שניות, זה מוכן.
ניתן לשמור בקירור, לכסות במגבת עד 5 ימים.
כשר לפסח, ללא גלוטן, ללא חומרים משמרים, המון בריאות ורק 15 קלוריות לראפ!
ותודה לאריאל בן חמו, על התמונה המקסימה.
2 comments
אפשר לוותר על האורז ולהשתמש רק בקינואה ? או להמיר את האורז בכוסמת?
היי הדס,
אפשרי להמיר בקינואה או בוסמת, רק שימי לב שהכמות בסוף 300 גרם:)