חמוצים הם מזון טעים אך לא תמיד מזין, קופסאות השימורים מכילות חומרים רעילים וכמויות גבוהות של נתרן, כמו כן מעקרים את הקופסא, מה שלא משאיר ערכי בריאות בתוך הירק.
בחמוצים ביתיים אנו נשתמש בחומרי גלם איכותיים ובמינון נמוך של נתרן, כמו כן נוצרים בתהליך התסיסה חיידקים טובים (אנאירוביים) שמסייעים לנו בתהליכי עיכול.
אז קדימה… בואו נתחיל.
אז מה אנחנו צריכים
מגש וחצי של מלפפונים גמדים (הקטנים)
3 גבעולי סלרי, כולל עלים
2 גבעולי שמיר
1/2 פלפל צ'ילי
6 שיני שום טרי
כף מלח ים/ גס
אז מה אנחנו עושים
לסדר בתוך צנצנת חמוצים, עם אטימת וואקום את המלפפונים השטופים לגובה.
להכניס לתוך הצנצנת את הסלרי, השמיר והצ'ילי.
בתוך קערה קטנה לערבב מים (בהתאם לגודל הצנצנת) עם המלח.
לשפוך את הנוזלים לתוך הצנצנת, לאטום ולסגור למשך שלושה- חמישה ימים (תלוי בשמש ובחום, שמש תזרז את ההחמצה).
להקפיד שבתהליך ההחמצה הצנצנת תהיה סגורה לגמרי.
לאחר סיום ההחמצה, ניתן לשמור במקרר כחודשיים.