2.1K
לפעמים תחושת העונג מגיעה מהדברים הפשוטים.
עד היום זכורה לי ארוחת הצהריים שסבתא שלי ז״ל הכינה לי.
הריח של קציצות הירק היה מתפשט בכל הבית, אז בהשראתה ועם המון אהבה בלב הכנתי עבורכם מתכון לקציצות ירק בשתי דקות של הכנה, כזאת שתעשה גם לכם נעים בחך וגם תהיה סופר טעימה ובריאה.
אז מה אנחנו צריכים
קישוא גדול
בטטה קטנה
רבע/ חצי בצל
כוסברה/ פטרוזיליה/ עירית
ביצה אורגנית
אופציונלי: חצי קילו פילה עוף טחון
אז מה אנחנו עושים
מחממים את התנור ל- 230 מעלות
טוחנים במעבד מזון או מגרדים בפומפייה דק מאוד את הירקות, וטוחנים היטב את הכוסברה/ פטרוזיליה/ עירית.
סוחטים את הנוזלים מהירקות ומערבבים היטב את כל החומרים.
בעזרת הידיים יוצרים קציצות קטנות ושטוחות. אם הקציצות מתפרקות אפשר להוסיף חלמון נוסף.
ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה. (בקציצות המכילות עוף יש להיזהר מאפיית יתר המייבשת את הקציצות.)