המשתה שלנו מתחיל כבר הרבה לפני החג,
חודש לפני חג פורים ניתן לראות אותן בכל מקום
והאמת, הן שדרגו את התחפושת שלהן ועם השנים קורצות לנו הרבה יותר.
אלו אוזני המן המשודרגות, אלו שמשמשות כיס עבור כל התשוקות והגחמות שלנו.
אז איך קרה שהן התחילו בעצם מבצק פריך עם מילוי ריבה פשוט והפכו לפחמימה מפתה ופשוטה שמחבקת מילוי וניל ופצפוצי שוקולד או אפילו פאדג׳ שוקולד חלב ונטיפי שוקולד לבן?
יחד עם הביקוש עולה ההיצע ואיתו גם הגיוון, אבל בפורים הזה נהיה יותר חכמים, כאלה שיודעים שאנחנו מספיק חשובים וצריכים לספק חומרי גלם כדלק איכותי וטעים לא פחות.
בואו נשבור מוסכמות ובואו נחליט החלטות.
מי אמר שאוזני המן חייבים להיות מתוקים?
מי אמר שהם נשנוש ולא ארוחה של ממש?
רוצים מתכון לאוזני המן צבעוניים, שישמרו עלינו בריאים ויחד עם זאת מותרים וכדאיים גם לאלו ביננו ששומרים על המשקל ורוצים לעבור את פורים בשלום?
אז מה אנחנו צריכים
10אוזני המן בריאות
10 דפי אורז עגולים קטנים
מילוי לאוזני המן סגולים:
סלק קטן מגורר
50 גרם גבינת עיזים קשה פוררת
קורט מלח הימאליה ורוד
מילוי לאוזני המן כתומים:
1 בצל קטן מגורר
1 גזר קטן מגורר
חופן פרחי כרובית מפורקים
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית פלפל אנגלי (=בהר) טחון
מעט מלח הימאליה ורוד
קורט כורכום
מילוי לאוזני המן צהוב:
כף ממרח ארטישוק ואגוזים, מצורף מתכון מעולה.
אז מה אנחנו עושים
- צרבו את התערובת הסגולה והכתומה במחבת בנפרד עם מעט שמן זית איכותי, למשך 4-5 דקות.
- הניחו את התערובות בצד בצלחת.
- הדליקו תנור על תכנית גריל ב160 מעלות.
- הרטיבו למשך 3 שניות תחת מים זורמים את דף האורז (לא את כולם יחד).
- הניחו על קרש חיתוך או על מגבת נקייה והוסיפו במרכז דף האורז מעט מן המלית.
- עכשיו ניצור את האוזן עצמה- הרימו שתי פינות של דף האורז כלפי מעלה.
- הרימו שתי פינות סמוכות, והצמידו אותן.
- כך גם עם הפינה האחרונה.
- דף האורז הוא גמיש ומתרכך במהירות, כך שאם נוצרת בליטה של דף האורז הנופלת מטה,
- גלגלו אותה מטה ותשטיחו אותה.
- ניתן לטרוף ביצת חופש אורגנית ולהבריש אותם בעדינות.
- הכניסו לתנור למשך 8-10 דקות והגישו.
רוצים לשדרג?
פזרו על האוזניים קצח או שומשום מלא ומלח ים, הם יהיו תוספת נפלאה.