ראשי מאפים מאפינס תפוזים בציפוי גרנולה


מאפינס תפוזים בציפוי גרנולה


by Moran Shtrum

שיתוף פעולה עם הבלוגרית המקסימה בריאלי https://barieli.com

צילמה אפרת רענן

מאפינס זה תמיד רעיון טוב! מאפינס בריא בניחוח תפוזים זה עוד יותר טוב.

אבל איזה מבאס זה שיש יש בו תמיד מלא חמאה, סוכר והרבה ייסורי מצפון.

אז המאפינס הזה טעים, בריא ובלי ייסורי מצפון בכלל.

ויש לי הרגשה שהמתכון הזה הולך לככב אצלכם במטבח, בעיקר בגלל שמערבבים את כל המצרכים בקערה אחת  וישר לתנור.

מאפינס תפוזים בציפוי גרנולה
מנות: 10-12 מאפינס זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

2 ביצים L

80 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר 

100 גרם (1/2 כוס) שמן זית

גרידה מתפוז אחד

120 (1/2 כוס) מיץ תפוזים

170 גרם (1/3 1 כוסות) קמח כוסמין מלא

5 גרם (כפית גדושה) אבקת אפייה

לציפוי:

3/4 כוס גרנולה מוכנה

אז מה אנחנו עושים

  1.  מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו. 
  2.  בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ביצים לתערובת אחידה. 
  3. מוסיפים שמן זית, גרידת תפוז ומיץ תפוזים וטורפים עד לאיחוד.
  4. טורפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומאחדים.
  5. בעזרת מצקת או כף גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר ומפזרים מעל לכל מאפינס גרנולה בנדיבות.
  6. אופים כ-15-18 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים בלבד. 

 

 

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!