יש כמו גרנולה בעולם? מי כמוני מרגיש התמכרות, שיגיד אני!
העניין הוא, שלרוב הגרנולות כמות סוכר כל כך גבוהה.
וזה לא משנה אם היא מסירופים שונים או כסוכר פשוט,
סוכר הוא סוכר הוא סוכר!
אז יש לי פתרון שיחזיר לכם את קסם הגרנולה והחיוך לחייכם, מתכון סופר פשוט להכנה, כך שנוכל לנשנש ולהמשיך להתענג ממנה.
שנתחיל?
אז מה אנחנו צריכים
2 כוסות שיבולת שועל מלאה
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס אגוזי ברזיל (עדיף לחתוך לחצי)
1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס מייפל איכותי/ דבש איכותי
3/4 כוס חמאת בוטנים (100% בוטנים)
אופציות להוסיף:
1/2 כפית אבקת קינמון/ 1/8 כפית ציפורן/ 1/4 כפית הל
1/2 כוס פתיתי קוקוס
אז מה אנחנו עושים
חממו את התנור ל160 מעלות.
ערבבו את כל המרכיבים בקערה.
שטחו בתבנית בקוטר 24, על נייר אפייה את התערובת (באפן צפוף ובגובה 1 ס"מ).
הכניסו לאפייה למשך 20 דקות.
הוציאו את התבנית ואפשרו לה להתקרר בחוץ לגמרי.
חיתכו בעזרת סכין חד לחתיכות של 3 ס"מ*7 ס"מ.
ניתן לשמור בכלי אטום ולקחת כחטיף או נשנוש.
ניתן ונוח לארוז בשקיות צלופן קטנות, עם פס הדבקה.
4 comments
לא הבנתי… גרנולה בלי שיבולת שועל? מה הבסיס של המתכון? התמונות לא נראות כמו תוצאה של המתכון הזה
היי שרון,
את ממש צודקת… תודה ששמת לב:)
תיקנתי והוספתי למתכון 2 כוסות שיבולת שועל מלאה.
יוצא מהמם, בהצלחה.
היי..
מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים?
היי חגית,
ניתן להחליף בשקדיה.