שיתוף פעולה עם הבלוגרית https://barieli.co
חייבת לשתף, אני גדלתי בבית ספרדי עם מאכלים הורסים את הבריאות (תרתיי משמע, כן?)
בין כל התבשילים של הסבתא המדהימה שלי ז״ל, היו הקובות הידועות בכל הארץ והסיגרים הקראנצ׳ים הכל כך טעימים שהכינה.
קול ההתפצפצות והפריכות בכל ביס עדיין טרי לי בזכרון,
אז מה עושים היום, שכבר שנים אני דוגלת במטבח בריא ומפתחת מתכונים עם ערך מוסף מחומרי גלם בריאים יותר?
לא אטעם עוד את הפריכות הטעימה הזאת? לא אתענג על הסיגרים החלומיים האלה יותר?
החלטתי לעשות מעשה, מתוך הזכרון של פיקעיות טעם מאושרות, פיתחתי עבורכם את הגרסה הבריאה לסיגרים קראנצ׳ים והורסים.
אתם ממש חייבים לטעום, אתם בדרך?

אז מה אנחנו צריכים
מנת 90%10 = 4-5 סיגרים של דפי אורז
5 דפי אורז קטנים (נמכרים בשוק 2 גדלים, הקטן מבניהם)
250 גרם גבינת בופאלו ״קדם״
ביצה גודל L
פולי סויה (סנפרוסט) / חצי קוביית פטה עיזים מפוררת
מעט ביצה טרופה להברשה
מעט מלח ים, קצח ושומשום
אז מה אנחנו עושים
- הדליקו תנור, על תוכנית גריל ו180 מעלות.
- את דפי האורז טובלים בצלחת רחבה (שנוכל לטבול את כל הדף במלואו) עם מעט מים, למשך מספר שניות.
- ההכנה נעשית על קרש חיתוך.
- הדף תוך שניות יהפוך לגמיש מאוד ולכן העבודה אתו צריכה להיות מהירה.
- לערבב בקערה את התרד (מסונן מנוזלים), הביצה והגבינה, לתבל במלח ורוד ומעט פלפל שחור.
- נניח מן התערובת, החלק הימני של דף האורז, בצורת פס.
- נגלגל לסגירת דף האורז – מהפינה הימנית, עד לסגירתו, בדיוק כמו שמגלגלים שטיח
- הברישו בעדינות במעט ביצה ופזרו קצח ושומשום
- הכניסו לתנור למשך 10-20 דקות, עד למעט השחמה
2 comments
הי, המתכון של דפי אורז ממרח קשיו וסויה התחלף במתכון פופקורן.. אפשר את המתכון בבקשה?
תוקן, שיהיה בתיאבון:)