דג סלמון הוא אחד הדגים הנחשבים יותר בעולם הבריאות, השאיפה היא להשיג אותו פרופר מהים הצפוני ולוודא שהוא לא דג מבריכות מקומיות, כיוון שכך נפגעות הסגולות הבריאותיות שלו.
שמעתם על אומגה 3? על כך שהיא חומצת שומן נוגדת דלקת סופר חזקה ומצויינת עבור בעיות קשב וריכוז אצל ילדים?
אצל אנשים שעושים פעילות גופנית אפילו עוד יותר, כיוון ששם היא משמשת כנוגדת דלקת בשרירים ומסייעת לאימונים יותר אפקטיביים.
אז מה הקשר שלה לכאן?
זהו, שהיא נמצאת בדג הסלמון בשפע,
היא בעצם זאת שעוזרת לו לא לקפוא במים הקפואים במעמקי הצפון והיא סופר חיונית בתזונה שלנו,
הגוף לא יודע לייצר אותה, כך ששילוב שלה בתזונה שלנו חשוב מאוד.
עכשיו, בואו נכין יחד
אז מה אנחנו צריכים
10 נתחים של סלמון, כל אחד 100 גרם (הקפידו לבקש מהמוכר לחתוך לכם לפי בקשתכם, בדרך כלל נתח סלמון יכול הגיע ל200 גרם) נתח של 100 גרם יספק לכם 20 גרם חלבון, שזה מעולה)
5 כפות סובין שיבולת שועל (נמצא בכל סופר)
5 ענפי עשבי תיבול שאתם אוהבים, אני השתמשתי ברוזמרין ולמון גראס.
מעט מלח
אז מה אנחנו עושים
שטפו טוב את הסלמון.
חממו תנור ל200 מעלות.
הכניסו את הסובין שיבולת שועל לתוך קערה וטבלו בו את נתחי הסלמון, אחד אחד על כל צדדיו.
הניחו על מגש עם העור כלפי מטה, במרווחים של ס״מ אחד מהשני.
הכניסו לתנור למשך 25 דקות על 180 מעלות.
בדקו אחרי 25 דקות אם מידת העשייה מתאימה לכם, אם תרצו את הנתחים יותר קראנצ׳ים, השפריצו עליהם מעט שמן זית למשך עוד 10 דקות בתנור.
שיהיה בתיאבון:)