יש כיף כמו להביא סיר מפנק וחם לשולחן? כזה שמזכיר לנו חמימות וריחות נעימים של בישול ביתי ויחד עם זאת צבעוני, טעים ובריא?
אז יאללה, נכין אחד כזה יחד?

אז מה אנחנו צריכים
3 כרעיים
3 גזרים חתוכים גס
1 שומר חתוך לרצועות
1 בצל גדול חתוך לרצועות
2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות גסות (ללא החלק הירוק)
1 סלק חתוך לקוביות
חצי ליטר מים
כף פפריקה
כף כמון
כפית כורכום
כפית מלח ורוד הימאליה
פלפל שחור טחון
מעט עלים של רוזמרין
כף עגבניות מרוסקות
אז מה אנחנו עושים
נמליח ונפלפל את הכרעיים
בסיר שטוח חממו מעט שמן זית איכותי וצרבו משני הצדדים את הכרעיים והרוזמרין
בינתיים בקערה נשים את שאר המרכיבים חוץ מהסלק.
הכניסו לקערה את העגבניות המרוסקות יחד עם המלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה וחצי ליטר מים וערבבו היטב.
בינתיים, כשהעוף בסיר, ״השחימו״ אותו משני הצדדים.
הוסיפו לסיר את קערת הירקות ותערובת התבלינים שלנו.
סדרו את קוביות הסלקים בסיר.
בשלו על להבה גדולה עד לרתיחה, כסו את הסיר והנמיכו את האש לעוד 45 דקות.
Tip90%10:
לפני שאתם מגישים, הכניסו לתנור לתוכנית גריל למשך 15 דקות על 160 מעלות, הוציאו ופזרו מעט עלי רוזמרין קצוצים דק דק.