אז מה אתם חושבים?
באורח חיים בריא נכון לאכול חמוצים בכלל? זה בריא?
טוב, אני משערת שאתם יודעים את התשובה, אם לא היה בריא, לא הייתי מוסיפה פה מתכון לחמוצים ביתיים.
אממה… שימו לב שכתבתי, ביתיים!
פה בעצם מהות התשובה.
בואו נבין מה מכילים חמוצים שניתן לקנות בקופסת שימורים בכל סופר.
חמוצים קנויים מכילים כמויות ענקיות של מלח שמזיק לבריאות שלנו ועלול ״להקשיח״ את כלי הדם ולהעלות את לחץ הדם, בנוסף לקופסאות השימורים בהם הם מאוחסנים, שזאת צרה בפני עצמה.
כך שלא נשאר ערך תזונתי במלפפון או בזיתים המוחמצים הקנויים וחסרונם עולה על יתרונם.
אז מה עושים?
מחמיצים!
ברגע שאפנק את עצמי ואת האהובים שלי בחמוצים שאכין אני בעצם נותנת להם כמה מתנות:
- טעם שמשדרג כל כריך.
- מרקם שכיף להוסיף אותו לאוכל שלנו.
- שליטה ברמות המלח שאני מוסיפה.
- חיידקים פרוביוטיים שעושים פלאים בתוך המעיים שלנו.
- ובואו נודה בזה, יש על שיש עם צנצנת חמוצים שמדגמנת עליו?

אז מה אנחנו צריכים
ראש כרובית שלם
לפת
2 סלקים
סלרי ( גבעולים ועלים)
3-4 שיני שום
פלפל ירוק חריף
2 גזרים
אז מה אנחנו עושים
- מוציאים את הליבה של הכרובית (השורשי יותר) וחותכים את הפרחים בצורה שיהיו שלמים
- חותכים לפלחים גדולים את הלפת והסלק
- חותכים לטבעות את הגזר, הסלרי והפלפל החריף
- פורסים דק את שיני השום ואת הסלרי חותכים לפי העדפה אישית
- את כל הירקות מכניסים לצנצנת גדולה ואטומה
- להוסיף על כל כוס מים כפית מלח
- לכל צנצנת (בכל גודל) להוסיף בסוף 1/2 כוס חומץ תפוחים (עד לכיסוי כמעט מלא של הירקות)
- זהו…. לסגור ולחכות בערך 3 ימים, עדיף בשמש ישירה
- ניתן להאריך חיי מדף על ידי הוספת מעט מלח ומקרר (כאשר החמוצים מוכנים)
*בחמוצים ביתיים יש מגוון של ירקות מזינים בעלי ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים חשובים מאוד בנוסף ישנם חיידקים אנארוביים שמטיבים עם מערכת העיכול ,
חשוב לא להתבלבל- חמוצים קנויים בקופסאות שימורים או צנצנות מוכנות עוברים תהליכים כימיים לא בריאים, שהורסים את כל הטוב הזה ומשאירים רק תכולת נתרן גבוהה ולכן מאוד כדאי להימנע