אוי כמה הם טעימים.
לטבול עם ממרח, לנשנש ככה סתם ואפילו ללוות איזה חביתה טובה.
יש טריק שבא לי ללמד אתכם, כך שיצא לכם גריסיני מדהימים וקראנצ׳ים.
אז איך מכינים גריסיני בריא?
האם גריסיני מתאים בדיאטה?
כמובן שכן!
הכל תלוי בהרכב שלהם, אז בוא נכין מתכון טעים ובריא.
את הקמחים הבריאים ניתן לקנות היום בכל סופר, כך שאין לכם בעיה.
אם נתקעתם בלי אחד מהם, תדעו שחשוב לשמור על כמות קמח הכוסמין המלא, לגבי קמח הקינואה ושיבולת השועל, ניתן לשחק עם הכמות שלהם ואפילו להמיר אותם בקמח אורז.

אז מה אנחנו צריכים
300 גרם קמח קינואה
300 גרם קמח כוסמין מלא
100 גרם קמח שיבולת שועל
5 גרם שמרים יבשים
340 גרם מים
35 גרם שמן זית איכותי
30 גרם סוכר קנים
15 גרם מלח ורוד טחון דק
אז מה אנחנו עושים
חממו את התנור ל180מעלות.
הכניסו למיקסר את הקמח, הסוכר, המים והשמרים וערבלו עם הוו לישה במהירות נמוכה ל5דקות.
הטריק הוא להוסיף את שמן הזית בהדרגה ואיטיות עד לספיגתו המלאה בתוך הבצק.
לאחר ספיגת השמן הוסיפו את המלח וערבלו עוד 3 דקות על מהירות גבוהה.
הניחו לתפיחה בקערה משומנת בשמן זית וכסו בניילון או במגבת עד להכפלת נפחו של הבצק.
חלקו את הבצק לכדורים קטנים ורדדו אותם בצורת גליל בעדינות, עד לקבלת ״נחשים״ דקים דקים.
פה הטריק השני, ככל שתכינו אותם דקים, כך הם יהיו קראנצ׳ים וטעימים יותר.
חיתכו עם סכין לאורך המתאים לכם.
סדרו את הגריסיני בתבנית ומרחו ביצה טרופה על כל הגריסיני הבריא.
מירחו שוב עם הביצה על כל הרצועות ופזרו מהתערובות לציפוי.
הכניסו לאפיה בתנור למשך 15דקות.
הוציאו כאשר הגריסיני זהובים.
הם ימשיכו להתקרר ולהתקשות בחוץ, רק כשהם התקררו לגמרי, תוכלו לאחסן אותם בכלי אטום.
תערובות לציפוי:
ביצה אורגנית טרופה להברשה
קצח, שומשום, צ׳ילי טחון, פרמז׳ן מגורר.