תכירו, המנה הירוקה של שיטת 90%10
שיטת 90%10 דוגלת ב90% אכילה בריאה ו10% שוברי שגרה.
אבל לפני שהחיוך מתמתח לכם על השפתיים, שוברי השגרה לא מדברים על פעם ב-פיצה והמבורגר או בשמם העממי, ארוחות צ׳יטים למיניהן.
כשמם כן הם – מה ששובר לנו את השגרה, כל ״שעת בא לי״ אחה״צ וכל סופ״ש וחופשת ״הכל כלול״.
בדיוק בשביל זה בשיטה שלנו מקדימים תרופה למכה ודואגים לחזק ולהאדיר את הארוחות המסודרות, כך שאוטומטית יהיה פחות מקום לנשנושים בין לבין. לשם כך יש לשיטת התזונה 90%10 כלים פרקטיים שגורמים לגוף לעבוד בשבילו.
תכירו את כלי מס 1, יחידת מטכ"ל של הגוף – חומר צמחי בשם כלורופיל –
כלורופיל הוא חומר צמחי. שמשמש כפיגמנט טבעי ירוק הנמצא ברוב הצמחים והאצות ובמספר סוגי חיידקים.
לכלורופיל חשיבות רבה עוד מימי העת העתיקה, יש לו השפעה רבה על מאזן החיידקים בגופנו ומכאן השפעה רבה על בריאותנו.
הכלורופיל נמצא כמסייע למניעה וריפוי של מחלת הסרטן וטרשת עורקים. הכלורופיל משפר את ספירת הדם, מספק ברזל לאיברי הגוף, מסייע למניעת סרטן, מנטרל את הרעלים שאנו צורכים במזון, משפר מצבי אנמיה, מסייע לטיהור הכבד, מסדיר את מחזור הווסת בקרב נשים, משפר את ייצור החלב, משפר את הראייה ועוד.
נעים מאוד, כלי מס 2, עקרון "פינוי – בינוי" –
בדיוק כמו שמפנים פסולת מקרקע לפני שבונים עליה על מנת לבנות עליה בניין יציב וחזק, כך גם בגוף.
לפעמים אנחנו אוכלים מזון מהיר שבגוף מגיב כפסולת, מזון מבושל ועתיר שומן ולא תאמינו, זה קורה גם בארוחה משפחתית מפנקת כתוצאה מזה הגוף יכול להיות עמוס שומנים שפוגעים בזרימת דם תקינה ויוצר גם חוסר ספיגת נוטריינטים שאחראים על איזון ובריאות הגוף. על מנת שנוכל לספוג את המרכיבים הבריאים בארוחה, כמו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון הדבר הכי חשוב שיש הוא לדאוג לפנות אותם מהגוף, תרצו לקרוא לזה ניקוי רעלים או דיטוקס – אותה גברת בשינוי אדרת. אנחנו דואגים לפנות את מה שעתיד להיכנס לנו לבטן באכילה.
בטח אכלתם לא פעם ארוחת צהרים או ארוחת ערב והרגשתם תחושת מלאות שגרמה לכם לחשוב לא פעם "אוף למה אכלתי את זה?" או " למה אני לא יודע.ת להפסיק בזמן?".
דעו שאתם לא היחידים, אלא בסך הכל אנושיים אבל יש דרך להתגבר על תחושת המלאות או אם לקרוא לילד בשמו המדויק – תחושת ״התפוצצות״ ועוד יותר מזה להגביר תוכלו כך להגביר את תחושת השובע המדויקת והבריאה של הגוף.
אז איך עושים את זה?
1. התחילו כל ארוחה במסעדה במנת פתיחה שמורכבת מירקות ירוקים חלוטים / טריים / קצוצים, לא משנה איך תקראו לזה, כך תדאגו שהאוכל שעושה דרכו מהמטבח אליכם לשולחן יתפנה לכם מהגוף במהירות.
2. אוכלים בבית? הוסיפו מנה ירוקה לתוך כל ארוחה עיקרית שתאכלו : בוקר, צהרים וערב, בנפרד או בשילוב עם האוכל.
נעים מאוד, מנה ירוקה –
עד כמה זה פשוט?
לא תאמינו עד כמה זה פשוט, הוסיפו 1/3 צרור עלים ירוקים לצד כל ארוחה או אפילו בתוכה. תוכלו להשתמש בחומרי הגלם הכי פשוטים שנמצאים אצל כולנו במטבח :אפילו יחידת מלפפון, זוקיני, קישוא או כוס פרחי כרובית או ברוקולי או 4 לבבות חסה או חופן נבטים (אנחנו אוהבות נבטים סיניים ונבטי חמנייה במיוחד).
– 1/3 צרור עלים ירוקים כגון עלי תרד ופטרוזיליה קצוצה בתוך חביתה – תכירו את חביתת הירק החדשה שלכם.
– חופן נבטי חמנייה לצד הכריך שלכם בבוקר.
– ארוחת ערב – סלמון מפורק בתוך לבבות חסה.
– אורז עם עשבי תבלין ירוקים (בדיוק כמו באינסטגרם שלנו ובמתכון פה באתר).
– קחו מלפפון, חצו אותו לאורכו, עם השפיץ של הכפית חלצו בעדינות את הגרעינים לכל אורכו כך שתיווצר לכם סירה קרירה וכיפית. הוסיפו לתוכה אבוקדו לצד טונה בדיוק כמו במתכון באתר.
– שייק ירוק לבוקר מתוק – קחו מלפפון בינוני, הוסיפו תמר אחד, תפו"ע מסוג דלישס, 4 עלי חסה וחופן נבטים סיניים. טחנו הכל בבלנדר ושתו בהנאה.