יש שאלה, שעולה כל כמה שבועות, ואז אני משתדלת לענות מיד בפרטי.
פתאום שאלתי את עצמי, למה לא לתת את התשובות האלו לכולם.
אז קבלו אותו בתופים ובמחולות, כן?
המדריך המלא לחלב מהצומח ואיך בוחרים את האחד?
אבל לפני שנצא לדרך, נבין קודם, מה יש בחלב רגיל בעצם?
בכוס חלב יש:
120 קלוריות
6.6 חלבון
2 כפיות סוכר
200 מ״ג סידן
אבל בואו נתחיל מהתחלה:
תקראו לזה איך שתרצו – טרנד, רגישות, אי סבילות ללקטוז, טבעונות, איכפתיות לסביבה או פשוט נמאס לכם מחלב פרה.
ככה או ככה, כבר שנים שתחליפי החלב מקבלים מדפים בולטים בסופרים.
פעם אלו היו בעיקר הסויה והשקדים.
היום המגוון ענק ואפילו מבלבל.
חלב קשיו,שומשום, שיבולת שועל, אורז, אגוזי לוז ועוד…
אנחנו מתחילים לעשות סדר.
ועכשיו לטיפים הכי חשובים של המדריך הזה,
כי בשיטת התזונה 90%10, אני תמיד מסכמת לכם דברים לפני – מה יוצא לכם מזה?
חלב סויה היחיד בעייני שנותן פייט אמיתי לחלב פרה.
כאן בתמונה תוכלו לראות את הנבחרים.
ולפני שתשאלו – ״תגידי, סויה לא גורמת להתבגרות מינית מואצת?
אני אישית מעריכה את האינטיליגנציה של כל אדם ואישה, אז אשאל אתכם ככה –
איפה יש יותר התבגרות מינית מואצת?
1.איפה שמשתמשים בהמון מוצרי סויה, כמו יפן וסין.
2.איפה שמגבילים את מוצרי הסויה כי. מפחדים מהם, בישראל וארה״ב.
ואיך לא?
מהסויה, ישירות לחלב שקדים.
אחד האהובים עליי, בזכות הטעם הטבעי והמתקתק שלו והמינרלים, סידן ומגנזיום שמאפיינים אותו.
אבל, שימו לב, באופן גורף חלבי השקדים מבוססים בעיקר על מים.
רק 2-6% (6% אינו מוצג פה, אבל הוא מכיל סביב 6% שקדים)
ו 2% חלבון, שזה שווה לכלום.
ולאחרון חביב,
(כי עם המבחר בשוק, אין לזה באמת סוף)
חלב אורז
לסיכומו של גרגר האורז:
הייתי יכולה לתאר את החיים גם בלעדיו.
לרוב עתיר סוכר.
עני בחלבון.
חלב מהצומח אפשר להכין.
כן, אני יודעת….
הלב שלכם לוחש ״מה אני מוג׳דה? מאיפה אני אדע להכין חלב???״
אז צירפתי לכם 2 שיטות.
שיטה מספר 1 או בשמה העממי – בחירת הפדלאות.
מה צריך?
1 כף חמאת שקדים או אגוזים שאתם אוהבים (חמאת בוטנים, שקדייה, אגוזי מלך)
1/2 ליטר מים פושרים
מה עושים?
מבלנדרים או פשוט מערבבים בבקבוק בעזרת כף.
אפשרות שנייה או בשמה העממי למשקיענים.
מה צריך?
כוס שקדים טבעיים 0ללא קלייה) שהושרו כ- 6-8 שעות.
שלוש כוסות מים פושרים
שלוש טיפות לימון סחוט
רבע כפית וניל
כפית מייפל
מה עושים?
ערבבו בבלנדר וסננו את החלב לצנצנת גדולה דרך מסננת עם חורים צפופים או חיתול טטרה.
את שארית השקדים ניתן להוסיף למאפים, קציצות, פשטידות ועודיות.
ניתן לשמור בקירור כשלושה עד חמישה ימים.
איזה כיף לקבל תגובות כאלה מחחמות לב.