4.4K
החג הכי ישראלי זה יום העצמאות.
ומה יותר ישראלי מפלאפל?
ואם הוא בריא אז בכלל מושלם!
המתכון הזה בול כזה.
תהנו!
אז מה אנחנו צריכים
1/4 כוס שעועית מאש מונבטת (לפחות למשך יום אחד)
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 קישוא בינוני קצוץ
1/2 כוס פטרוזילה / כוסברה קצוצות (תוכלו להשתמש בתערובת של שניהם)
2 כפות קמח קינואה
1 כף טחינה גולמית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
אז מה אנחנו עושים
- סננו היטב את המאש ששהנבטתם ממים והכניסו לבלנד, טחנו היטב עד שנוצרת תערובת חלקה
- חתכו את הבצל לקוביות קטנות וחממו מחבת עם מעט שמן זית
- הוסיפו את הבצל למחבת עד שמזהיב
- חתכו את השום והקישוא והוסיפו למחבת עד שהקישוא רך
- קצצו את עשבי התיבול שבחרתם (פטרוזילה / כוסברה) והניחו בצד
- העבירו לקערה את שעועית המאש הטחונה
- הוסיפו לקערת הבלנדר את הבצל, הקישוא , השום ועשבי התיבול וטחנו היטב לתערובת חלקה
- העבירו לקערה את כל המרכיבים וערבבו היטב
- חממו מחבת "NON STICK"
- קחו כף מהתערובת שנוצרה והניחו על המחבת
- צרבו את הקציצות מכל צד וודאו שהחלק הפנימי מוכן גם כן
- בתאבון!