ראשי ללא גלוטן קציצות פלאפל משעועית מאש
החג הכי ישראלי זה יום העצמאות.
ומה יותר ישראלי מפלאפל?
ואם הוא בריא אז בכלל מושלם!
המתכון הזה בול כזה.
תהנו!
קציצות פלאפל משעועית מאש - מורן שטרום נטורופתית
מנות: 6 זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

1/4 כוס שעועית מאש מונבטת (לפחות למשך יום אחד)

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

1 קישוא בינוני קצוץ

1/2 כוס פטרוזילה / כוסברה קצוצות (תוכלו להשתמש בתערובת של שניהם)

2 כפות קמח קינואה

1 כף טחינה גולמית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

אז מה אנחנו עושים

  • סננו היטב את המאש ששהנבטתם ממים והכניסו לבלנד, טחנו היטב עד שנוצרת תערובת חלקה
  • חתכו את הבצל לקוביות קטנות וחממו מחבת עם מעט שמן זית
  • הוסיפו את הבצל למחבת עד שמזהיב
  • חתכו את השום והקישוא והוסיפו למחבת עד שהקישוא רך
  • קצצו את עשבי התיבול שבחרתם (פטרוזילה / כוסברה) והניחו בצד
  • העבירו לקערה את שעועית המאש הטחונה
  • הוסיפו לקערת הבלנדר את הבצל, הקישוא , השום ועשבי התיבול וטחנו היטב לתערובת חלקה
  • העבירו לקערה את כל המרכיבים וערבבו היטב
  • חממו מחבת "NON STICK"
  • קחו כף מהתערובת שנוצרה והניחו על המחבת
  • צרבו את הקציצות מכל צד וודאו שהחלק הפנימי מוכן גם כן
  • בתאבון!

 

 

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!