2.4K
יושבים, מחכים לטילים…ובולסים את המטבח.
אבל יש טריק קטן גדול שעוזר לבטן להתמודד עם כל הנפיחות הזאת ובאופן טבעי.
באננס יש אינזים שהוא בעצם ״זרז״, כמו חייל מורעל וחזק (אם כבר אקטואליה…) שיודע לעזור לגוף לעכל בקלות את האוכל שנכנס אליו ולהוריד נפיחות בטנית.
אז במקום להוסיף מים או מי סודה לקציצות כדי לרכך את הבלילה, תוסיפו מי אננס (מהסרטון הקודם בפיד) וככה הן יצאו לכן רכות כמו ענן, טעימות כמו במסעדה וקלילות לבטן כמו אגדה.
והאמת שיש לו עוד מלא יתרונות –
מנה אחת של אננס מכילה כמות של ויטמין C גדולה פי 13 מזו הנדרשת לצריכה היומית.
הוא נחשב למקור טעים ועשיר ביותר לקבל חומצה אסקורבית (הרכיב הפעיל בוויטמין C). ויטמין שנקשר בעיקר להפחתת מחלות ושיפור תפקוד המערכת החיסונית.
כל זה בזכות הגברת הפעילות של תאי הדם הלבנים והפעלתם כאנטי אוקסידנטים המגנים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים ונזקים שונים.
העובדה שוויטמין C הוא לוחם רב זרועות עבור המערכת החיסונית ידועההלכולנו, אבל האנזים הייחודי שנקרא ברומלין מעולה גם לטיפול והקלה במחלות של מערכת הנשימה,
בסילוק הליחה ופתיחת דרכי האוויר (שנתקלות בקושי רגשי בימים אלו).
אבל בעיקר אני סקרנלית לדעת…🤷🏼♀️
מה אומרות? תנסו או שזה גדול עליכן???
אז מה אנחנו צריכים
1/2 קילו בקר כתף טחון
1 כפית מלח שטוחה (מלח הימאלייה או מלח ים)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהאר ( פלפל אנגלי)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
*כדי להוריד את הנפיחות בבטן וליצור קציצות ענן מדהימות, הוסיפו 1 כוס ממי האננס (150 CC)
2 כפות שטוחות של צנובר
אז מה אנחנו עושים
ערבבו את הבשר עם התבלינים עד לאיחוד והכניסו למקרר לנוח למשך כשעה לפחות.
הוציאו את הבלילה מהמקרר וצרו מהם כדורי קציצות.
חממו 2 כפות שמן זרעי ענבים במחבת, הניחו בזהירות כל קציצה במחבת וצרבו כל צד למשך 2-3 דקות.
הוציאו את הקציצות הצרובות מהמחבת והכניסו לתוכו מקלות ירקות שאתן אוהבות (אנחנו השתמשנו בגזר כתום, גזר לבן, בטטה, שורש פטרוזיליה ודלעת).
צרו שכבת מקלות ירקות בתוך המחבת, עליה הניחו בזהירות את הקציצות.
כסו בנייר אפייה ומעליו הניחו נייר כסף.
הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתוכנית אפייה למשך כשעה וחצי.
הוציאו והגישו למרכז השולחן.
שיהיה בתאבון!