2.3K
יצא לכן לשמוע את הביטוי "יום ראשון ללא בשר"?
אם שמעתן אותו (וגם אם לא), יש סיבה משמעותית למה שעומד מאחוריו.
בימי ראשון הסחורה אצל הקצב והדייג לרוב תיהיה פחות טרייה (בטוחה שיש יוצאים מן הכלל).
לכן, נעדיף לצרוך חלבון מן הצומח וביצים לכל היותר.
באתר תוכלו למצוא מגוון מתכונים מהצומח עם טופו, חלבון מלא כמו מג'דרה ועוד.
המתכון שלפניכן מכיל חלבון איכותי מהצומח ויהיה פתרון נהדר לכן ולילדיכן בעיקר בימי הקיץ שהגיעו אלינו בלי יותר מידי הכנה..
אז למה הוא טוב לנו 90%10 :
עדשים כתומות – מכילות פיטוכימיקל בשם בטא קרוטן שנמצא כיעיל להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, תומך בשיפור הראייה, שומר על מערכת החיסון, עוזר ותומך בתהליכי גדילה תקינים (אם כבר דיברנו על הילדים היקרים שלנו) ומפחית את הסיכון לחלות בסרטן.
אפונה – האפונה דלה בשומן, דלה בכולסטרול ומופחתת נתרן. יש בה שפע של סיבים תזונתיים שיעילים לכולנו, מכילה נוגדי חמצון רבים ובכך מסייעת בשמירה והגנת הגוף מפני מחלות שונות ביניהם סרטן.
שיבולת שועל – רבות נאמר עליה, היא מכילה סיבים מסיסים בשם בטא גלוקנים שמסייעים בהפחתת והורדת הכולסטרול בדם, מסייעת לתהליכי פעילות מעיים ועיכול תקינות, מסייעת בוויסות רמות הסוכר בדם ומגבירה את התמודדות מערכת החיסון עם מחלות שונות.
שיהיה בתאבון!
אז מה אנחנו צריכים
1 כוס עדשים כתומות שטופות ומושרות במים כחצי שעה.
1/2 כוס אפונה קפואה, שטופה ומופשרת.
1 קישוא בינוני קלוף ומגורר בפומפיה, וסחוט מנוזלים.
1 זוקיני בינוני מגורר בפומפיה, וסחוט מנוזלים.
3/4 שיבולת שועל דקה (מסוג קוואקר)
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2-3 כפות שמן זרעי ענבים להברשה (אפשר להשתמש בשמן זית)
אז מה אנחנו עושים
חממו תנור ל190 מעלות.
רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה בספריי שמן.
טחנו במעבד מזון את העדשים לתערובת חלקה ואחידה.
העבירו לקערה והוסיפו את שאר המרכיבים, חוץ מהשמן. ערבבו את התערובת עד שהופכת לאחידה ודביקה.
צרו מהתערובת קציצות שטוחות וקטנות.
הניחו אותן בתבנית במרווחים קטנים והברישו במעט שמן.
הכניסו לאפייה ל 30 דקות להזהבה.
לאחר 15 דקות הוציאו מהתנור והפכו בעדינות לצד השני להזהבה.
הקציצות מוחמאות מאוד מיוגורט עם נענע קצוצה כמטבל עבורן.