מי אמר שחלבון צמחי צריך להיות יבש ומשעמם?
קציצות הטופו הרך הללו הן טריק קולינרי שישדרג כל ארוחה – רכות, פיקנטיות ומלאות בטעמים.
קבלו מה יוצא לגוף שלכן מהן לפי שיטת התזונה 90%10 -ערכים תזונתיים ל 3 קציצות
קלוריות כ 120
חלבון 12-15 גרם
שומנים 7 גרם
פחמימות 10 גרם
סיבים תזונתיים 3-4 גרם
יתרונות תזונתיים –
• מקור מעולה לחלבון צמחי
• עתיר בברזל ומינרלים
• מכיל אומגה 3
• נטול גלוטן
• מתאים לצמחונים וטבעונים
הסוד במתכון זה הוא הטופו הרך, המעניק מרקם משי ועדין, יחד עם הרוטב הפיקנטי המוסיף נופך מרוקאי מרגש. קציצות אלו הן לא רק מזון – הן חוויה קולינרית שתשדרג כל ארוחה.
אז מה אנחנו צריכים
קופסה טופו רך (משי)
3 כפות תערובת עגבניות פיקנטית (אני השתמשתי ברוטב לדג מרוקאי)
3 כפות סובין שיבולת שועל (או קוואקר)
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
*לציפוי - 3 כפות קמח קינואה | שיבולת שועל
אז מה אנחנו עושים
ערבבו למרקם אחיד עם מזלג את כל המרכיבים, מלבד הציפוי והכניסו למקרר למשך שעה לפחות.
לאחר שהתערובת התייצבה והתגבשה מעט,
חממו מעט שמן זית במחבת ובעזרת ידיים רטובות צרו קציצות בקוטר 3 ס״מ וטבלו בציפוי. (התערובת ממש עדינה, ככה אמורה להיות).
צרבו על כל צד למשך 2 דקות ובעדינות בעזרת כף, הוציאו לצלחת והניחו לקציצות להמשיך להתגבש.
הקציצות מדהימות ונימוחות כמו ענן🩷
הן החלבון המלא אבל מהצומח.