4.1K
אני גמורה מהמתכון הזה !!!
נמאס לי מ 7 טון בשר ביום העצמאות ומתחושת צרבת מהבשר בכל יום עצמאות.
בדיוק בגלל זה ואולי דווקא בזכות, המתכון הזה חייב להיות על השולחן ביום העצמאות.
אז מה אנחנו צריכים
1 דלעת חצויה לרוחבה
1 עגבנייה מגורדת בפומפייה
1 ראש שום / שום טרי ספרדי
3 גבעולי בצל ירוק
6 בצלי פנינה / שאלוט ללא קליפה חיצונית
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אז מה אנחנו עושים
- הוציאו מהדלעת בעזרת כף את הגרעינים, כך שקערת הדלעת תשאר קעורה ונקייה.
- חצו את השום לאורכו והניחו בכל קערת דלעת 1/2 ראש שום שלם (אוהבי שום? תוכלו להוסיף עוד 1/2 ראש שום).
- ערבבו את העגבניות המגורדות עם מלח ופלפל ומלאו את קעריות הדלעת בעגבניות.
- הניחו את הבצלים על העגבניות, בתוך קערת הדלעת האכילה.
- הכניסו את קעריות הדלעת לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35 דקות או עד להזהבה מלאה.