ראשי ארוחות בוקר קובה סלק טבעוני משוגע

הקינואה – מי את? ומה את עושה?

מקורה של הקינואה בדרום אמריקה

הקינואה מכילה ברזל, חלבון, סידן ומגנזיום

נחשבת לחלבון מלא

ומכילה את כל חומצות האמינו הנחוצות לגוף

המתכון הזה נוצר מתוך אהבה וגעגוע לטעמים מרגשים ומשפחתיים

מחכות לשמוע איך יצא לכם 🙂

בתאבון!

קובה סלק טבעוני משוגע - מורן שטרום נטורופתית
מנות: 4 זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

בצק -
2 כוסות (500 גרם) סולת מלאה / קינואה טחונה(375 גרם) וסובין שיבולת שועל (125 גרם)
אחת וחצי כוסות מים
1/2 כפית מלח
מילוי-
1 בצל גדול קצוץ
200 גרם פטריות קצוצות דק
 150 גרם טופו קצוץ
1 שן שום כתושה
½  כף פפריקה
½  כפית כמון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
מרק-
1 בצל קצוץ
3 סלקים קלופים חתוכים לרבעים
2 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
2 גבעולי סלרי חתוכים
1 כף פפריקה
1/2 כפית כמון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
1/4 כוס מיץ לימון טרי

אז מה אנחנו עושים

בצק-
ערבבו בקערה  סולת מלאה / קינואה טחונה, סובין שיבולת שועל ומלח
שפכו מעל את המים וערבבו עד שנוצרות שלוליות בחלק העליון
הניחו בצד לחצי שעה
מילוי-
טגנו בצל עד הזהבה, הוסיפו שום וערבבו היטב
הוסיפו את הפטריות הקצוצות וערבבו למשך 5 דקות
הוסיפו את הטופו וערבבו עד לאיחוד
הוסיפו את התבלינים וערבבו היטב
הסירו מהאש את הסיר והניחו בצד לצינון
מרק-
הכניסו לסיר גדול את הבצל עם מעט שמן וטגנו במשך 3 דקות
הוסיפו את הסלקים, הגזרים והסלרי וערבבו היטב
הוסיפו תבלינים וערבבו
מזגו מים עד לכיסוי הירקות
ובשלו עם מכסה למשך 20 דקות
הוסיפו את מיץ הלימון והעבירו את הסיר לאש קטנה.
הרטיבו את הידיים וצרו מעין "פיתה" מהבצק על כף היד
הניחו המרכז "הפיתה" כפית ו ½ מהמילוי שהכנתם וסגרו היטב לצורת עיגול / כדור
הכניסו כל כדור שהכנתם לתוך המרק בעדינות
לאחר סיום הכנת והכנסת הכדורים, כסו את הסיר עם מכסה ובשלו למשך שעה

 

 

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!