אם אתם חושבים שטופו הוא חסר טעם, אתם צודקים, אבל זה לא חיסרון, זה בעצם יתרון עצום! התכונה ה״אנמית״ שלו היא בעצם היכולת לספוג טעמים מושלם,
כל מה שתוסיפו לו הוא ישתה באהבה.
ועל הדרך הוא עשיר בברזל וסידן, אז מה רע לנו?!

אז מה אנחנו צריכים
1 קוביית טופו רגיל (300 גרם)
2 כפות שמן זית
2 כפות קמח תירס
1/2 1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים רותחים
1 כוס פטרוזיליה
3 בצל ירוק
1 שן שום
1/2 כפית מייפל
1/2 כף אבקת קארי / אבקת כורכום
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 לימון טרי סחוט
שקית דפי אורז ניתן לקנות בכל סופר בקלות, מגיע בשקית חתוך לריבועים = ל (230 גרם)
*מומלץ להוסיף שורש עשב לימון או ענף לואיזה במהלך הבישול ולאחר מכן להוציאו החוצה, זה יוסיף לנו ארומה וטעם נפלאים.
אז מה אנחנו עושים
חממו שמן זית במחבת והוסיפו את התבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה.
״נפתח״ את התבלינים בשמן זית, נוסיף שן שום קצוצה, פטרוזיליה, מייפל וקמח תירס. נערבב את הכל ביחד.
נוסיף למחבת דפי אורז, חלב קוקוס ומים נערבב הכל ביחד ונבשל עם מכסה למשך 10 דקות.
נבדוק את מוכנות דפי האורז במחבת במידה ועדיין לא התבשל מספיק נוסיף עוד 1/4 כוס מים למחבת.
2 comments
שלמות למות !
מתכון לא רגיל, טעם של מסעדת גורמה.
החלפתי את הטופו בקוביות חזה עוף, טיגנת עם התבלינים.
כמה כיף לנו שאהבת את המתכון! רעיון מעולה עם החזה עוף, אימצנו:)