גדלתי עליה וכל חג היא היתה חלק מהותי מהשולחן המפואר והחגיגי.
מה שלא ידעתי זה שהיא משמש כמייעלת חילוף חומרים ומונעת תחושת נפיחות וגזים באכילה שלה, מה שהופך אותה לגל גדות של המנות בשולחן, לא ככה???
אז מה אנחנו צריכים
2 גבעולי כרישה שלמים ללא החלק הירוק
¼ כוס עלי פטרוזיליה טריים וקצוצים
לרוטב:
½ כפית אבקת קארי
1 וחצי כף שמן זית
1 כפית מלח
*ניתן להוסיף 3 עלי קארי טריים או מיובשים
אז מה אנחנו עושים
הרתיחו את הכרישה בסיר מים למשך 35 דקות וסננו היטב ממים.
חלקו בעדינות את הכרישה ל 3 חלקים שווים וחתכו לאורכה, כך שיוצרו לכם ״צינורות כרישה
פתוחים״ באורך 5-6 ס״מ לערך.
חממו מחבת עם שמן הזית, תבלינים, עלי הקארי והפטרוזיליה הקצוצה למשך חצי דקה
והוסיפו את ״צינורות הכרישה״ למחבת, תוכלו להיעזר במלקחיים ולהפוך בזהירות את
הכרישה על 2 צדדיה, למשך 3-4 דקות לכל צד (ממליצה להתחיל לצרוב את כולם בצד
השטוח ואז בצד הגדול).
הוציאו בעדינות מהמחבת על מנת שצורתם לא תינזק וסדרו ״כזר פורח״ על צלחת הגשה
לבנה וחגיגית.