אז מה אנחנו צריכים
6 יחידות פלפלים אדומים בינוניים (בחרו את אלו במראה דומה הניתנים למילוי בקלות)
מרכיבים למילוי:
3/4 כוס אורז בסמטי
2 עגבניות קצוצות
1 צנצנת עגבניות מרוכזות = 250 מ"ל
1 כוס מים רותחים
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זרעי ענבים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי (בהאר)
1/4 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס עלי כוסברה טריים קצוצים
300 גרם בשר כתף טחון
אז מה אנחנו עושים
שטפו היטב את האורז והשרו במים למשך חצי שעה לפחות.
ערבבו בקערה את כל המרכיבים ביחד ואפשרו לטעמים להתארמן ולהתמזג למשך שעה או אפילו לילה מכוסה, במקרר.
מילוי הפלפלים:
הסירו בעזרת סכין עם להב חדה את כתר הפלפל מכל יחידה ורוקנו את תוכנו. שמרו על הכתרים של הפלפלים בצד, להמשך הבישול.
סדרו בסיר נמוך ורחב, מלאו כל פלפל מן התערובת עד ל 3/4 מהנפח שלו.
ערבבו את תערובת הרוטב ומזגו אותה בין יחידות הפלפל המלאים והממולאים ושמרו בערך 1 כוס מן התערובת בצד.
בשלו על להבה בינונית למשך כשעה לפחות יחד עם הכתרים של הפלפלים כיחידה סגורה.
מידי 10 דקות פתחו בזהירות את הסיר ומזגו מתערובת הרוטב שנותרה בצד לתוך כל יחידת פלפל.
המשיכו לבשל למשך 30 עד 45 דקות .
זהו, בתאבון!
הגישו חם ועטרו בפטרוזיליה קצוצה.