אנחנו בסופ"ש 5 מאז פרוץ המלחמה.
משהו בשורשים מחפש להמשיך לקבל משמעות ובמה.
אני זוכרת המון רגעים משפחתיים של מפגשי על האש וסביב השולחן כמובן סיפורי נוסטלגיה שסיפרנו כבר למעלה מ 20 שנה ועדיין הצחוק המשפחתי סביב השולחן הוא משהו שמחמם את הלב וגורם לכל הלבבות להרגיש יחד כל פעם מחדש.
אז אמנם במהדורה קצת אחרת, כזאת שמקדמת את הבריאות שלנו, שיטת התזונה 90%10.
אבל החיוך שעולה כשאוכלים אותה הוא אותו חיוך, השיפוד הוא אותו שיפוד, והניגוב לתוך הפיתה, הוא אותו ניגוב.
מאחלת לכולנו ימים בהם נוסטלגיה המורכבת מזכרונות טובים ממלאה את הלב וחיוכים מקיר לקיר.
אז מה אנחנו צריכים
1/2 צרור פטרוזיליה (ללא 1/3 תחתון של הגבעולים)
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס שיבולת שועל
3/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 שן שום קטנה
1/2 כפית פסיליום (ניתן לקנות בכל חנות טבע) / 1/2 כפית זרעי צ'יה
1/2 כפית אבקת אפייה
אז מה אנחנו עושים
- הכניסו למעבד מזון את כל המצרכים וטחנו היטב.
- הכניסו למקרר למשך 15 דקות לפחות על מנת שהבלילה תהפוך להומוגנית.
- שמנו מעט מחבת ומזגו מעט מהבלילה על המחבת.
- המתינו עד שתראו שהחלק העליון של הפיתה מתייבש מעט, הפכו את הפיתה לצידה השני למשך 4 דקות נוספות או עד להזהבה קלה.
טיפ 90%10 -
נשארה בלילה? תוכלו להכין לחמניות!
הפכו את המסה לעיגול או צרו לחמניות בצורת בגט, הכניסו לתבנית ולתנור לאפייה של 185 מעלות, למשך 25 דקות.
תוכלו לפזר מעט שומשום וגרעיני דלעת לציפוי לפני האפיה.