2.4K
המתכון הבא שלפניכן הוא סופר מסוכן.
עוד לפני שהספקנו לצלם ולהעלות אותו לאתר, אכלנו את כולו…
זה נכון שהוא נראה ונשמע כמו פיצה אבל יש פה טריק שממש כדאי לכן לנסות 🙂
בזמן שאנחנו ממשיכות לחכות לתגובה של איראן (אמרו תוך 24 שעות לא?) שיהיה לנו הכי טעים ונעים בבטן ובלב!
לבריאות!
אז מה אנחנו צריכים
לכמות של 3 כדורי בצק במשקל 230 גרם לכל כדור:
3 גרם שמרים יבשים
250 מ"ל מים פושרים
300 גרם קמח חיטה לבן
150 גרם קמח חיטת כוסמין מלאה
10 גרם מלח
*תוכלו לשדרג את הבצק ע"י הוספת המנה הירוקה לתוכו.
אנחנו השתמשנו ב 1/3 צרור חלק עליון של עלי פטרוזיליה וגבעול שלם של בצל ירוק.
טופינג לפיצה :
פילה דג לברק בגודל בינוני
1/2 כפית כורכום
3/4 כפית שטוחה של מלח הימאלייה או מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
הרכבת הפיצה:
1 צנצנת עגבניות מרוסקות שאוהבים בצנצנת זכוכית
8 עלי בזיליקום טריים
אז מה אנחנו עושים
הכנת הבצק-
ערבבו בקערה גדולה את הקמחים. הכניסו את השמרים, הוסיפו בהדרגה את המים וערבבו בעזרת מזלג או ביד.
הוסיפו את שארית המים וערבבו היטב עד ליצירת בצק אחיד.
הוסיפו את המלח וערבבו 2 דקות נוספות בתנועות קיפול.
תוכלו ללוש מחוץ לקערה על משטח מקומח מעט.
הניחו את הבצק בחזרה אל תוך הקערה, כסו במגבת נקייה ואפשרו לבצק לנוח ולתפוח לפחות לשעה בטמפרטורת החדר ולא במקרר.
*במידה ובחרתן להוסיף את המנה הירוקה פנימה זה הזמן.
קצצו 1/3 צרור חלק עליון של עלי פטרוזיליה, גבעול שלם של בצל ירוק חתוך לטבעות או קצוץ היטב.
הטמיעו את הירוקים בבצק בתנועות קיפול אחידות.
לאחר שהבצק נח ותפח, חלקו אותו ל 3 כדורים שווים במשקל 230 גרם לכל כדור ושטחו באמצעות מערוך או הידיים את הבצק למשטח פיצה שתאהבו.
תוכלו לעצב את הפיצה כרצונכן, עם שוליים עבים או עם שוליים דקים.
שימו לב כל הזמן לקמח את הידיים והמשטח, רק כך תוכלו לעבוד והבצק לא יידבק לכן.
הכנת התוספת -
צרבו על מחבת פילה דג לברק בגודל בינוני ותבלו אותו ב 1/2 כפית כורכום, 3/4 כפית שטוחה של מלח הימאלייה או מלח ים, 1/2 כפית פלפל שחור ו 1/4 כפית פפריקה מתוקה.
הפכו אותו על 2 צידיו למשך 2 דקות, אין צורך להכין אותו לגמרי, אנחנו נשתמש בצ'אנקים של הפילה (חתיכות גדולות) ונכניס אותו לעוד מפגש בחום של הטאבון.
הרכבת הפיצה עצמה -
זה הזמן להדליק את הטאבון לתוכנית פיצה ארטיזן ביתית עם אבן השמוט בפנים.
הניחו על כף הרידוד קמח, כך הפיצה תצא לכם מהכף בקלות.
מזגו 3 כפות עגבניות מרוסקות בצנצנת זכוכית או כאלו שאהובות על ידכן.
הוציאו את העור מפילה הדג ופרקו אותו בעזרת הידיים בעדינות לצ'אנקים גסים והניחו על הפיצה.
הכניסו את הפיצה על אבן השמוט למשך 2 עד 2.5 דקות בלבד, שימו לב אין צורך ביותר על מנת שהפיצה לא תשרף.
הוציאו את הפיצה מהטאבון, פזרו מעט עלי בזיליקום טריים ושלמים והגישו לשולחן על מגש חיתוך יחד עם גלגלת סלייסר.
בתאבון!