כמה כיף לנשנש פופקורן, משהו בקראנצ׳יות הזאת ממש ממכר.
אבל לרוב החומרים שמוסיפים לו כל כך גרועים עד כדי מסרטנים.
בנוסף לכמות הקלוריות שיכולה להשתנות מעשרות קלוריות למאות ממש בקלות על ידי תוספת שומן גדולה שמאפיינת את הפופקורן שנמכר בחוץ.
אז תגידו, אם זה כל כך פשוט להכנה, למה שלא נכין פופקורן בקלות בבית?
אתם בעניין?
פופקורן ביתי גישת 90%10 מתחילים.

אז מה אנחנו צריכים
כוס גרעיני תירס בטמפרטורת החדר
כף וחצי שמן חמניות בכבישה קרה (הוא נמכר בכל סופר, תוכלו לזהות אותו על ידי בקבוק הזכוכית הכהה)
מרכיבים לתערובת מתוקה:
- 1/2 כפית אבקת קקאו אורגנית
- 2 כפיות מייפל טבעי
- 1 כפית פתיתי קוקוס
מרכיבים לתערובת מלוחה:
- 40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
- 3/4 כפית מלח צמחי מרפא ועשבי תבלין, ניתן להשיג דרכנו בקליניקה
- 1/2 כפית אבקת שום
מרכיבים לתערובת חריפה:
- 1/4 כפית פלפל צ'ילי טחון דק
- 1/2 כפית מלח טחון דק
- 1/2 כפית אורגנו
אז מה אנחנו עושים
- חממו מעט את השמן בסיר רחב (סיר ללא ציפוי)
- הוסיפו את גרעיני התירס לסיר כאשר השמן חמים, לערבב ומעכשיו מלסגור את הסיר עד לסוף ההכנה
- לאחר חצי דקה הסירו מהאש, הרימו את הסיר ולנער למספר שניות מצד לצד (כשהמכסה סגור היטב) כ 10 שניות
- החזירו ללהבה ל 10 שניות נערו שוב למספר שניות
- חזרו על הפעולה עד שלא נשמע פצפוצי תירס יותר
- הכניסו את תערובת התבלון שבחרנו לתוך הסיר (לאחר שכיבינו את האש) וערבבו היטב
- התענגו מפופקורן טבעי, ללא חומרים משמרים או טעמים סינטטיים.