4.2K
יש אותנטי כמו לגלגל עלי גפן?
העונה שלהם קצרה והיא עכשיו באביב. עכשיו זה בדיוק הרגע לצאת לשווקים ואפילו בזמינות של היום, להזמין אותם און ליין מהירקן הקרוב, לא ראיתם אותם? רק תבקשו, תתפלאו להבין עד כמה פשוט להביא לכם אותם.
זה אומנם מעט טרחני, פחות חפלפי אבל הכי שווה בעולם.
הרגע הזה שהטעמים של עלי הגפן החמצמצים נכנסים לפה, זה רגע של חוויה חוץ גופית שמשאירה חותם באלבום הקולינריה של החיים.
אז איך מתעסקים עם עלי גפן?
יש כמה דרכים –
1. אם העליים טריים, שטפו אותם ואז השרו אותם בקערת מים רותחים לכמה דקות.
אין צורך בבישול כלל.
2. אם קניתם עלי גפן כבושים בצנצנת – (אני פחות אוהבת, אין כמו טרי אבל כשהעונה הסתיימה גם אלו יעשו את העבודה) שטפו אותם היטב ורק אז השתמשו.
3. השתמשתם בעלי גפן מהמקפיא –
אפשרו להם להפשיר לגמרי, שטפו והשתמשו בקלות.
*הסירו את צ’ופצ’יק העלה (החלק המחבר בין העלה לענף) וגלגלו בצורת מעטפה.
נשארו לכם עלים? תוכלו לשמור אותם במקפיא ולהשתמש מתי שתרצו.
אז מה אנחנו צריכים
50-70 עלי גפן טריים או שימורים איכותיים (בערך קופסה).
לתחתית הסיר -
חצי כוס שמן זרעי ענבים או חמניות
כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
3/4 כפית פלפל שחור
1 כוס עלים של פטרוזיליה ונענע
*ערבבו ומזגו לסיר.
למלית עלי הגפן -
1/2 כוס אורז בסמטי מושרה כשעה במים פושרים
3/4 כוס עדשים חומות מושרות כשעה במים פושרים
1/2 כוס שקדים שבורים גס
1 כפית מלח
1 כפית סומק
מעט גרידת לימון (רק החלק הצהוב)
2 כפות שמן זרעי ענבים או חמניות
לקישוט והגשה -
חופן אוכמניות טריות או מיובשות.
אז מה אנחנו עושים
- ערבבו היטב את כל המרכיבים.
- הניחו על צלחת או קרש חיתוך בנפרד כל עלה גפן ובמרכזו גודל זרת מהמלית.
- קפלו בצורת מעטפה לסגירת וגלגול עלה הגפן.
- קודם את שני הצדדים לכיוון מרכז ולאחר מכן, גלגול מלמטה עד למעלה, כמו שטיח.
- הניחו אותם בסיר צמודים, עם הפתח כלפי תחתית הסיר.
- סיימתם?
- מזגו מים רותחים עד שיעברו ב1 ס״מ את עלי הגפן.
- בשלו על אש נמוכה למשך כשעתיים וחצי (הקפידו להוסיף מים רותחים אם צריך). וזלפו מעל חצי כוס שמן,
- 2 לימונים טריים סחוטים.
- גרידה מהחלק הצהוב של הלימון.
- פזרו חופן אוכמניות טריות או מיובשות ובשלו בסיר סגור עוד 10 דקות.