2.4K
אצל מי מאיתנו בבית לא קיים הוויכוח "סלק זה טעים או לא?"
אז קבלו מה יוצא לכן וליקרים שלכן ממנו :
המנגולד – לא כולן מכירות אותו אבל יש לו קשר ישיר לסלק.
הוא סלק עלים, מקובל ונפוץ במטבח הערבי והים תיכוני ויש בו ים של בריאות.
עלי המנגולד עשירים בוויטמיני A,K ו C. יש בהם שפע של מינרלים, סיבים תזונתיים וחלבון.
סימנים לטריות תפרחת המנגולד :
שימו לב שתחתית הגבעול, צבעו לבן ירקרק ללא סימנים חומים עליו.
והחלק העליון של העלה איננו מקומט או מקופל, אלא מתוח כלפי מעלה וצבעו ירוק בוהק עד חאקי בהיר.
תוכלו להכין מהם מגוון מתכונים כמו ממולאים, סלטים קרים וחמים והנה אנחנו מציגות בפניכן סלט מנגולד חם ברמת השקעה של חיתוך, זריקה לסיר ולפני שתסיימו להגיד "יא בא – לי", המנה כבר אצלכן בצלחת על השולחן.
תהנו!
אז מה אנחנו צריכים
1 או 2 תפרחות עלי מנגולד טריים ויפים
1 כף שמן זרעי ענבים (ניתן להשתמש בשמן זית, שימו לב שלא לחמם אותו יותר מידי, על מנת שלא יפריש טעם מריר)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונאלי - מעט מיץ מלימון טרי סחוט להגשה מעל
אז מה אנחנו עושים
קחו תפרחת מנגולד גדולה ויפה אחת או 2, שטפו אותה היטב תחת מים זורמים.
חתכו אותה גס בעזרת סכין לרצועות.
בסיר רחב ככל שתוכלו חממו כף שמן, לאחר מספר שניות הוסיפו את עלי המנגולד.
תחילה הם ימלאו את הסיר עד גדותיו, כסו באמצעות מכסה הסיר ואפשרו למשך כחצי דקה למגולד להוציא את נוזליו החוצה.
לאחר כחצי דקה פתחו את מכסה הסיר, תבלו במלח לפי טעמכן, תוכלו להוסיף פלפל שחור טחון דק דק.
ערבבו בעדינות וכסו למשך 3 דקות נוספות.
הסירו מהאש, זהו הסלט מוכן, תוכלו להגיש אותו חם או קר.
טיפ קטן ומשדרג בטירוף בעיני הצוות שלנו - זלפו לפני רגע ההגשה לימון מעל הסלט והגישו אותו פושר עד קר כמנה ירוקה לצד כל ארוחה עקרית (צהריים או ערב).