תגידו מה שתגידו אין כמו פחמימה מנחמת. ואם היא מפוצצת בעלים ירוקים שמרגישים את הטריות בכל ביס שלהם, מה טוב?
דעו שיש פחמימה מנחמת בלי רגשות אשם.
שילוב של אורז לבן ואורז פרא יתן לנו חלבון מלא, עשיר בסיבים תזונתיים ואבץ.
המתכון הזה היה הנבחר של הכתבת מחדשות ערוץ 13 ולכן החלטנו לשים אותו בקדמת הבמה שכל אלו שרוצים לחיות ולאכול בריא יותר ואפילו להיראות ככה.
אז מה עושים עם כל הטוב הזה? יאללה למתכון.
אז מה אנחנו צריכים
כוס אורז בסמטי, שטוף ומושרה כ 6 שעות
כוס אורז פרא, שטוף
1 צרור פטרוזיליה (ללא 1/3 גבעולים תחתון)
1 צרור כוסברה (ללא 1/3 גבעולים תחתון)
1 שן שום קצוצה
לימון שלם טרי
כף וחצי שמן זית בכבישה קרה
מלח ים ופלפל שחור
אז מה אנחנו עושים
בישול 2 סוגי האורז - בסיר עם מים רותחים, כמו שמבשלים פסטה.
הבישול כ 25 דקות בערך, כדאי לטעום, שהאורז רך ועדיין קראנצ'י.
בסיום הבישול סננו את האורז והניחו אותו בצד (אותו הדבר עם האורז פרא)
הניחו בקערת הגשה את שני סוגי האורז יחד (הקפידו לא לבשל יחד)
קצצו והוסיפו לקערה את הפטרוזיליה והכוסברה ללא השליש התחתון.
סחטו את הלימון והוסיפו לקערה ביחד שמן זית מלח ופלפל שחור.
ערבבו בעדינות.
הסלט מעולה חם או קר.