4.4K
אני מאוהבת בחריף
ואם זה חריף ביתי, אמיתי ואיכותי אז בכלל חגיגה
אם גם אתם אוהבים חריף כמעט כמוני 🙂
המתכון הזה בדיוק בשבילכם
משהו שאולי לא ידעתם על פלפל אדום חריף – קיים בו אנזים בשם "קפסאיצין". האנזים הזה מסייע לפעילות מטאבוליזם, משפר חילוף חומרים ותהליכי מעיים.
שווה לא?
אז מה אנחנו צריכים
4-5 פלפלים ירוקים אדומים
4 שיני שום
1 כף שמן זית
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
1 יחידה גמבה אדומה – לדילול הבלילה
½ כפית כמון
גרידת לימון מ ½ לימון (ללא החלק הלבן)
אז מה אנחנו עושים
שטפו ונקו את הפלפלים
הכניסו למעבד מזון או נינג'ה את כל המצרכים וטחנו עד לקבלת עיסה אחידה
העבירו לכלי מתאים ושמרו במקרר למשך שבוע
*טיפ 90%10 – הכינו כמות כפולה, סמנו בעזרת מדבקה את התאריך בו הכנתם את הסחוג והכניסו למקפיא. תוכלו להוציא מהמקפיא בעת הצורך ולהשתמש בסחוג למשך שבוע מרגע הוצאתו מהמקפיא.