2.3K
מי מאיתנו לא אוהבת להזמין במסעדה מנת סביצ'ה טובה ומפנקת?
ביום חמישי האחרון נפגשנו כל המשפחה להוריד פאניקה עם כל הדיבורים על תקיפה מכל מיני כיוונים.
דוד שלי הגיע מצוייד בקרש חיתוך, מצרכים איכותיים ו2 סוגי דגים ואמר לי "מורן, בסוף הארוחה כולם יבקשו ממני מתכון לסלט הזה".
וככה היה,
חוץ מהעובדה שהוא טעים בטירוף!
יש בו דגים שהם מקור עשיר לאומגה שטובה לנו ולילדינו לפעילות הקוגנטיבית ולעוד הרבה יותר מזה.
יש בו שפע ירוקים שלפי שיטת התזונה 90%10 הם המנה הירוקה שלנו שמסייעת לפעילות המטאבולית ביומיום.
והוא צבעוני, מה שיעודד את הקטנים שלכן לטעום ולהתנסות (סיפור אמיתי).
אז,
אמן לימים שקטים ושיהיה לנו ים בריאות ובתאבון!
אז מה אנחנו צריכים
1 צרור כוסברה (הפרידו את הגבעולים מהעלים)
300 גרם סלמון מופרד מעור וקצוץ לקוביות
1 פילה לברק בינוני מופרד מעור וחתוך לקוביות
10 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
1/2 פלפל צ'ילי אדום חתוך דק
1 מנגו "מאיה" (מתוק וכתום) חתוך לקוביות קטנות
1 בצל סגול בינוני קצוץ לקוביות קטנות
1/2 כפית מלח דק
1 כף שמן זית
2 לימוני ליים סחוטים (מלאים במיץ), אם אין ליים אז לימון
אז מה אנחנו עושים
שטפו היטב את צרור הכוסברה והפרידו את העלים מהגבעולים. קצצו את העלים לחתיכות קטנות.
חתכו את עגבניות השרי לקוביות והניחו אותן יחד עם עלי הכוסברה בקערה נקייה ויפה.
קצצו את פלפל הצ'ילי דק והוסיפו אותו לקערה.
המשיכו לקצוץ את הבצל ואת המנגו והניחו אותם בקערה.
על קרש נקי, חתכו לחתיכות קטנות את פילה הלברק והסלמון והוסיפו אותם לקערה עם שאר המרכיבים.
תבלו בשמן זית, מיץ לימון ומלח וערבבו היטב עד שכל המרכיבים מקבלים את הטעמים.
הגישו את הקערה המדהימה הזו למרכז השולחן ותתכוננו לקבל מלאאא מחמאות.
שיהיה בתאבון!