במטבח הישראלי קיימים מאכלים שלרוב הם חלק בלתי נפרד מארוחות משפחתיות או מהרגלים ישראלים.
קחו לדוגמא את הסביח או את פרוסות החציל המאפיינות את שולחן שישי – שבת.
ב 2 האופציות החציל שותה כמויות אדירות של שמן שמלבד לגרום להשמנה לא בריאה יוצר נזק בכלי ובלחץ הדם.
חרב הפיפיות של החציל היא בעצם אופן ההכנה שלו ולכן בחרנו לפתור את הבעיה הזו במקום להרחיק את הטעים הזה מהשולחן.
אז קבלו אותו ללא טיגון, ללא שומן רווי, ללא שומן טראנס ו *ללא גלוטן
קוביות קראנצ׳ חציל בתנור.
אז מה אנחנו צריכים
מה צריך?
לקוביות קראנצ׳:
חציל גדול בלאדי
½ כוס קמח טפיוקה
½ כוס פירורי פנקו (לגרסה ללא גלוטן , ניתן להחליף בסובין שיבולת שועל, מכל סופר)
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מעט שמן זית בהתזה
לרוטב:
½ כוס רוטב סויה
½ לימון סחוט + מעט גרידת לימון (רק מהשכבה הצהובה, ללא השכבה הלבנה)
½ תפוז + מעט גרידת תפוז (רק מהשכבה הכתומה, ללא השכבה הלבנה)
מעט גרידת ג׳ינג׳ר טרי
1 כפית שמן שומשום
½ כפית דבש
אז מה אנחנו עושים
מה עושים?
לקוביות קארנצ׳:
שטפו היטב, קלפו וחיתכו לקוביות את החציל, הספיגו בנייר סופג, זלפו מעט שמנ״ז ומלח. העדיפו לקנות חציל מסוג בלאדי הוא יכיל פחות גרעינים.
הכניסו לקערה גדולה את הטפיוקה, הפנקו / סובין, המלח והפלפל וערבבו היטב.
הוסיפו את קוביות החציל, סגרו עם מכסה תואם או עם ניילון נצמד, הצמידו באחיזה את הקערה והמכסה
ושקשקו היטב, עד אשר יתקבל ציפוי עדין לקוביות החציל.
פרסו את קוביות החציל בתבנית בשכבה אחת אחידה , התיזו מעט שמן זית מעל קוביות החציל והכניסו
לתנור שחומם מראש בתוכנית גריל על 200 מעלות, למשך 25 דקות (אני השתמשתי בנינג׳ה אובן בתוכנית
צלייה 360, למשך 20 דקות).
לרוטב:
ערבבו את כל המרכיבים יחד, הכניסו לצנצנת מעוקרת עם מכסה תואם ושימרו במקרר בין 5-7 ימים.
טיפ להגשה :
הניחו במרכז צלחת את קערית הרוטב ומסביבה את קוביות חציל קראנצ׳ והגישו.