אנחנו חייבות לגלות לכם סוד. ברגע שכתבנו והכנו את המרק הזה, הבנו שעלינו פה על אוצר אמיתי.
שומן הוא לא רק טעים ומוסיף לבישול, אלא אם בוחרים אותו נכון, הוא גם מועיל לבריאות שלנו.
אממה, יש אנשים שבוחרים או לא יכולים מטעמים בריאותיים לשלב אותו בתזונה שלהם.
אז רצינו לתת להם מקום ומתכון ייחודי וטעים פחד, משלהם.
מוכנים? יאללה, יוצאים לדרך.
אז מה אנחנו צריכים
סלסלת פטריות שמפניון
150 גרם שעועית מאש מושרית לפחות כשעתיים
5 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן)
1 כפית כמון
1 כפית מלח
3/4 כפית פלפל שחור טחון גס
ליטר מים רותחים
*לימון טרי סחוט הזמן ההגשה
אז מה אנחנו עושים
פרסו את הכרישה והפטריות לפרוסות דקות, סדרו אותם על מגש והכניסו לתנור שחומם מראש, למשך 20 דקות, על 160 מעלות. עד שיהפכו למעט זהובים.
הכניסו לסיר את הפטריות, הכרישה, שעועית מאש והתבלינים, ערבבו ובשלו למשך 4 דקות.
הוסיפו את המים הרותחים ובשלו לפחות שעה על להבה נמוכה.
לאחר הבישול תוכלו לטחון חצי מהמרק על מנת ליצור מרקם יותר סמיך וחלק ולשלב אותו עם המרק שלא נטחן.
הגישו בצלחת עמוקה עם חופן נדיב של עלים ירוקים קצוצים ולימון טרי סחוט.