ראשי ארוחות ערב מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות

by גוני

אז מה יוצא לנו מזה 90%10 תזונתי?
•⁠ ⁠סיבים תזונתיים: 15 גרם
•⁠ ⁠חלבון: 18 גרם
•⁠ ⁠פחמימות: 45 גרם
•⁠ ⁠נוזלים: כ-250 מ"ל (50% מהמנה)

מרק עדשים כתומות - מורן שטרום נטורופתית
מנות: 1 סיר מרק עם קציצות ואוו זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

2 כוסות עדשים כתומות (כ-500 גרם = שקית שלמה)
•⁠ ⁠חצי ראש כרובית (כ-300 גרם), מחולק לתפרחות קטנות
•⁠ ⁠בצל גדול אחד, קצוץ
•⁠ ⁠2 שיני שום, כתושות
•⁠ ⁠2 גזרים, חתוכים לקוביות
•⁠ ⁠2 כפות שמן זית
•⁠ ⁠1 כף שטוחה אבקת כורכום
•⁠ ⁠1 כף כמון טחון
•⁠ ⁠1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
•⁠ ⁠מלח ופלפל שחור לפי הטעם
•⁠ ⁠8 כוסות מים (כ-2 ליטר)

אז מה אנחנו עושים

1. בסיר גדול, מטגנות את הבצל בשמן זית על אש בינונית עד להזהבה (כ-5 דקות)
2.⁠ ⁠מוסיפות את השום והגזר, צורבות עוד 2-3 דקות
3.⁠ ⁠מוסיפות את התבלינים ומערבבות היטב
4.⁠ ⁠מוסיפות את העדשים הכתומות והמים
5.⁠ ⁠מביאות לרתיחה ומנמיכות את האש
6.⁠ ⁠לאחר 10 דקות, מוסיפות את פרחי הכרובית
7.⁠ ⁠מבשלות על אש נמוכה למשך כ-20 דקות נוספות עד שהעדשים והכרובית מתרככים

טיפה טיפים -
•⁠ ⁠מוסיפות עלי כוסברה טריים בהגשה
•⁠ ⁠אפשר לתבל בלימון סחוט טרי
•⁠ ⁠שומרות במקרר עד 3 ימים
•⁠ ⁠אם המרק סמיך לכן מדי, הוסיפו מים רותחים עד לקבלת המרקם הרצוי

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!