אז מה יוצא לנו מזה 90%10 תזונתי?
• סיבים תזונתיים: 15 גרם
• חלבון: 18 גרם
• פחמימות: 45 גרם
• נוזלים: כ-250 מ"ל (50% מהמנה)
אז מה אנחנו צריכים
2 כוסות עדשים כתומות (כ-500 גרם = שקית שלמה)
• חצי ראש כרובית (כ-300 גרם), מחולק לתפרחות קטנות
• בצל גדול אחד, קצוץ
• 2 שיני שום, כתושות
• 2 גזרים, חתוכים לקוביות
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף שטוחה אבקת כורכום
• 1 כף כמון טחון
• 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• 8 כוסות מים (כ-2 ליטר)
אז מה אנחנו עושים
1. בסיר גדול, מטגנות את הבצל בשמן זית על אש בינונית עד להזהבה (כ-5 דקות)
2. מוסיפות את השום והגזר, צורבות עוד 2-3 דקות
3. מוסיפות את התבלינים ומערבבות היטב
4. מוסיפות את העדשים הכתומות והמים
5. מביאות לרתיחה ומנמיכות את האש
6. לאחר 10 דקות, מוסיפות את פרחי הכרובית
7. מבשלות על אש נמוכה למשך כ-20 דקות נוספות עד שהעדשים והכרובית מתרככים
טיפה טיפים -
• מוסיפות עלי כוסברה טריים בהגשה
• אפשר לתבל בלימון סחוט טרי
• שומרות במקרר עד 3 ימים
• אם המרק סמיך לכן מדי, הוסיפו מים רותחים עד לקבלת המרקם הרצוי