אין כמו מרק עשיר ובריא כדי לחמם את הלב והנשמה, במיוחד כשהוא משלב בתוכו טעמים עמוקים, מרקם קטיפתי וריח שמזכיר בית חם ומלא אהבה.
מרק הגונדי הזה מבוסס על קציצות עדינות של פילה עוף עם קמח חומוס, שמעניקות לו טעם עשיר ומיוחד, לצד ירקות שמתבשלים יחדיו ויוצרים ציר מלא בטעמים וניחוחות.
המתכון הזה משלב את המסורת הפרסית עם נגיעה עדינה של חומרי גלם טריים ובריאים, כך שתקבלו מנה עשירה, מזינה ומנחמת.
הגונדי יוצא רך ונימוח, הסיר כולו מתמלא בצבעים חמימים של ירקות טריים, ובסוף – תוספת כוסברה טרייה מוסיפה רעננות לכל ביס.
זהו המרק המושלם לערבי חורף קרירים, לארוחת שישי מפנקת או לכל רגע שבו מתחשק לכם משהו ביתי ומנחם.
לבריאות!
אז מה אנחנו צריכים
• 3/4 כוס קמח חומוס
• 1/2 קילו פילה עוף טחון
• 1 ביצה אורגנית
• 200 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
• 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
• 1 כרישה, חתוכה לקוביות
• 1 גבעול סלרי, קצוץ
• 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
• 1 בצל גדול, קצוץ
• 2 ליטר מים
• מלח ופלפל לפי הטעם
• כוס כוסברה קצוצה (אופציונלי)
• 2-3 כפות שמן זית
אז מה אנחנו עושים
הכנת הגונדי
- בקערה גדולה, ערבבו את קמח החומוס עם פילה העוף הטחון והביצה.
הוסף מלח ופלפל לפי הטעם ושימו במקרר לפחות ל15 דקות בהן תכינו את המרק עצמו.
בישול המרק -
- בסיר גדול חממו את שמן הזית והוסיפו את הבצל.
- הוסיפו את כל הירקות (דלעת, בטטה, כרישה, סלרי ותפוח אדמה) וצרבו אותם כ-5 דקות.
-הוספו את המים הרותחים
והביאו לרתיחה.
בישול קציצות הגונדי -
- כדררו כדורים בקוטר 3 ס״מ והכינו בעדינות ישירות למרק.
- בשלו את המרק כ-30 דקות, עד שהירקות רכים והקציצות מבושלות.
טיפ להגשה -
פזרו והוסיפו כוסברה קצוצה על המרק, בזמן ההגשה.