
אז מה אנחנו צריכים
3 גבעולי כרישה לבנים גדולים (כדאי לבחור את הרחבים יותר ושיהיו דומים בגודלם)
1/2 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס עלי נענע ו 1/2 כוס עלי פטרוזיליה (השתדלו לגרוע את החלק הגבעולי)
1/2 כוס פתיתי סויה יבשים (נקראים גם פתיתי שפע, בטעם בשר)
3 כפות שמן זית
600 גרם עגבניות מרוסקות (עדיף בבקבוק זכוכית של mutti)
מלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי, לפי הטעם
1 כוס מים רותחים
*אופציה: לימון סחוט
אז מה אנחנו עושים
הרתיחו מים בסיר.
הכניסו את פתיתי הסויה לקערה עם 1 כוס מים פושרים והשרו בינתיים.
חיתכו את הכרישה לחתיכות באורך 4 ס״מ, כל אחת. חרצו עם סכין כל חתיכה, עד לשכבה העמוקה ביותר לאורכה והכניסו אותם למים הרותחים, למשך 10 דקות.
חכו שהכרישה תתקרר מעט, כך תוכלו לפתוח עם הידיים ולקלף את שכבות הכרישה בזהירות, כל שכבה תהפוך למקל ממולא טבעוני.
זמן להכנת המילוי: סננו את המים העודפים בקערת פתיתי הסויה, הוסיפו לקערה את האורז, עלי הנענע והפטרוזיליה, כף שמן, מלח ו2 סוגי הפלפל וערבבו היטב.
מלאו בעדינות כל שכבת כרישה בכפית תערובת (לא לפוצץ, זה עוד תופח).
חממו תנור, על תכנית אפייה ב180 מעלות.
הוסיפו את 2 כפות השמן הנותרות, סדרו בתבנית את ממולאי הכרישה אחד לצד השני, צפופים, כאשר החלק הפתוח מופנה כלפי מטה.
ערבבו יחד את המים, עגבניות מרוסקות והמים ומזגו מעל תבנית מקלות הממולאים. וודאו הנוזלים מכסים אותם לגמרי.
הכניסו לתנור למשך כשעה ורבע.
הוציאו מהתנור וסחטו את הלימון הטרי.