המתכון הזה מזכיר לי את הילדות, שהכל היה פשוט, פשוט כמו דייסה.
אצלנו בבית אמא שלי הייתה מכינה לנו ארוחת ערב דייסה עם סולת, חלב, קינמון וקצת סוכר (סתם…. הרבה סוכר 🙂
אז לקחתי את המתכון מהילדות והפכתי אותו לבריא, אך עדיין טעים, כזה טעים שהבנות שלי אוכלות, אני יושבת ונזכרת בילדותי שלי, איך היינו יושבים ביחד לאכול ארוחת ערב.
מנת 90%10= 1/2 מחבת אישית
TIP90%10:
מארחים ורוצים להגיש את המנה למרכז השולחן?
פזרו גוג׳י בריס, פולי קקאו גרוסים ושברי אגוזי לוז.
אז מה אנחנו צריכים
מחבת אישי בקוטר 24 ס״מ
4 כפות גדושות של שיבולת שועל מלאה
כוס חלב סויה/ שקדים
1/4 כוס מים חמים
תפוח עץ דלישס (הצהבהב)
חצי כפית קינמון
כפית מייפל טבעי
7 אגוזי מלך גרוסים גס
רוצים להשקיע? תוסיפו 3 גרעיני פלפל אנגלי שלמים
אז מה אנחנו עושים
הפירות והסיבים התזונתיים: קלפו ופרסו את התפוח, הכניסו למחבת עם המייפל, מים, החלב, קינמון ופלפל אנגלי.
הפחמימה המלאה: לאחר דקה הוסיפו את שיבולת השועל והחלב ובשלו על אש נמוכה למשך 3 דקות.
ערבבו ובשלו עד לריכוך, תוכלו לזרז תהליכים על ידי כיסוי המחבת (בסיום ההכנה שלפו החוצה את הפלפל)
החלבון: הורידו מהאש, פזרו את אגוזי המלך והגישו חם בתוך המחבת עם כף מזיגה וכוסות אישיות.