2K
לפעמים בא לנו את המנות שאנחנו פוגשים כל הזמן במסעדות או את המנות שנתקלנו בהם איפשהו בדרך ועד עכשיו תחושת הריר הנוזל השאירה את חותמה.
אבל בדיוק כמו שלפי שיטת התזונה 90%10 אנחנו תמיד שואלים אותנו מה ה BENEFIT שלנו כלומר, מה יוצא לנו מזה, ממה שאנחנו מכניסים לתוך הגוף שלנו כך גם פה.
ובוא נבין לעומק עוד לפני שנתענג על הטעמים מה יוצא לנו מזה 90%10:
בטא קרוטן, אלפא קרוטן, ברזל, וויטמין E, וויטמין C, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון – לוטאין, כלורופיל,
מינרל סלניום, וויטמינים מקבוצת B, חלבון, שומן רזה ,
זריקת אנרגיה, מענה לאנמיה, חיזוק מערכת החיסון, ייעול והגברת יציאות ושובע.
ואם לא די בכך, זו המנה הכי חפלפ"ית שיש ותמיד סוגרת פינה.
אז מה אנחנו צריכים
500 גרם רצועות סינטה חתוכות דק
2 גזרים מקולפים ופרוסים דק
3 גבעולי בצל חתוכים לטבעות
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים דק
1 בטטה גדולה מקולפת וחתוכה דק
12 פטריות ללא רגל חתוכות לפרוסות דקות
1 חופן עלי נענע ללא גבעולים
1 פוקצ'וי
1 1/2 כף רכז רימונים / רוטב שזיפים / סילאן
1/3 כוס רוטב סויה איכותי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זרעי ענבים
* מומלץ להוסיף 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ לתוספת פיקנטית ולגרר 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי בפומפייה
אז מה אנחנו עושים
- חתכו את הגזרים, הבצל, תפוחי האדמה, הבטטה והפטריות לפרוסות דקות והניחו בצד.
- שטפו את עלי הנענע והפוקצ'וי והניחו בצד.
- חממו מחבת עם מעט שמן זרעי ענבים.
- הוסיפו למחבת את הסילאן או רוטב השזיפים ואת רוטב הסויה וערבבו.
- הוסיפו למחבת את הגזרים, הבצל ותפוח האדמה וערבבו.
- הניחו במחבת את הבטטה, הפטריות, הנענע והפוקצ'וי וכסו עם מכסה.
- כאשר הירקות ספגו את הטעמים, הוסיפו את נתחי הסינטה וערבבו למשך 3 דקות.
- אם בחרתם להוסיף פלפל צ'ילי וג'ינג'ר זה הזמן 🙂
- זהו, מוכן!
- בתאבון.