אנחנו מרחק נגיעה מראש השנה
ומה מתאים יותר מאשר מנה אחרונה עם אחד מסמלי החג – התפוח!
המתכון הבא מתאים לטבעונים, לנמנעים מגלוטן והוא מופחת סוכר.
קבלו אותו עם הרבה כבוד ושיהיה לנו חג שמח ושנה טובה ובריאה
אז מה אנחנו צריכים
3/4 כוס קמח שקדים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס קמח שיבולת שועל
1/2 כוס רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר
1/2 כוס מייפל
½ כוס שמן זרעי ענבים
1/2 כפית חומץ
1/4 כוס חלב צמחי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 תפוחי עץ מסוג ״דלישס״ (צהובים)
Topping - לא חובה
חצי כוס קרם קוקוס
כפית דבש
אז מה אנחנו עושים
ערבבו את כל החומרים בקערה (למעט תפוחי העץ)
במקביל חממו תנור ל 180 מעלות חום עליון תחתון
פרסו את תפוחי העץ לחתיכות קטנות וקמחו אותן מעט בקמח שקדים (כך שלא ישקעו בתחתית)
הכניסו את תפוחי העץ החתוכים לבלילה המוכנה וערבבו עד לאיחוד
סדרו בתבנית שקעים את הבלילה והכניסו לתנור לחצי שעה או לחלופין עד שהמאפינס מוזהבים. תוכלו לוודא בעזרת קיסם ולוודא שיוצא יבש במרביתו.
אופציה להגשה:
חכו חצי שעה שהמאפינס יתקררו,
ערבבו קרם יוגורט קוקוס עם כפית דבש וזלפו עם כפית מעל המאפינס.
בתאבון!