4.3K
לפעמים ארוחה יכולה להיות משהו שאנחנו מחכים לעשות אותו ולא נמנעים מלהגיע אליו
המתכון שלפניכם הוא בדיוק כזה,
מתכון פשוט, חפלפ"י, בריא והכי 90%10 סטייל
שיהיה בתיאבון!
לסרטון ההכנה המלא של המתכון, לחצו כאן
אז מה אנחנו צריכים
1 כוס אורז סושי / אורז עגול לבן שטוף
2 דפי אצות נורי
גרסת הסלמון:
100 גרם סלמון חתוך לקוביות קטנות ללא עור
1 כפית זרעי דלעת טריים
1/2 כפית דבש מלכות / דבש איכותי
1 כף טבעות בצל קצוץ
1/2 כפית זרעי שומשום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
גרסה טבעונית:
100 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
1 כפית זרעי דלעת טריים
1/2 מייפל איכותי
1 כף טבעות בצל קצוץ
1/2 כפית זרעי שומשום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
אז מה אנחנו עושים
הכנת האורז :
שטפו את האורז והכניסו לסיר
בשלו עם 2 כוסות מים רותחים עד שמוכן.
הורידו מהאש, פתחו את המכסה, הניחו על הסיר מגבת ואפשרו לאורז להתקרר עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
הרכבת המנה:
ערבבו ב 2 קעריות קטנות:
לגרסת הסלמון -
חתכו את הסלמון לקוביות קטנות וודאו שאין עליהן עור, הוסיפו את הדבש, הבצל, השומשום, הפלפל השחור והמלח וערבבו היטב.
לגרסה הטבעונית - חתכו את הטופו לקוביות קטנות, הוסיפו את המייפל, הבצל, השומשום, הפלפל השחור והמלח וערבבו היטב.
אפשרו לטעמים להתמזג במקרר למשך 15 דקות.
קחו תבנית המכילה 12 שקעי מנג'טים או 12 מנג'טים קשיחים שניתן להכניס לתנור.
קחו 3 דפי אצת נורי וחתכו ל 4 ריבועים שווים ע"י מספריים או סכין חדה.
קחו כל ריבוע של אצת נורי, הניחו במרכזו כף גדושה של אורז והניחו בתוך שקע המנג'ט.
הוציאו את קעריות הסלמון והטופו מהמקרר והוסיפו כף טופו ל 6 מאפינס סושי וכף קוביות סלמון ל 6 יחידות מאפינס סושי נוספים.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 10 - 12 דקות (תלוי בעוצמת התנור).
הוציאו מהתנור, שלפו החוצה בעדינות את המאפינס סושי, הניחו על מגש יפה ושטוח, קחו 1/2 אבוקדו טרי בשל וחתכו אותו לקוביות קטנות.
הניחו את האבוקדו החתוך מעל כל מאפינס סושי בעת ההגשה.
*ניתן לפזר מעל האבוקדו מעט שומשום
* ניתן לזלף ממרח קשיו / כף מיונז בסקוויזר יחד עם 1/2 כפית פפריקה מעל המאפינס סושי בעת ההגשה